Kuuman päivän johdosta en ole jaksanut/halunnut miettiä ompelukonetta ja kankaita. Tai on väärin sanoa, etten ole miettinyt... Olen kyllä jo suunnitellut erästä lahjaa, tai oikeastaan pariakin. Mutta ne ovat siis suunnitteluasteella, jos helteet helpottaisivat hieman.

Tänään olen pikaisesti muiden asioiden hoitomatkalla käynyt kukkaostoksilla (kuten monena muunakin päivänä, ja luulin kukkia olevan jo tarpeeksi...). Nyt oli lopultakin saatava kesän basilikat istutettua!! Se on ehdoton kesäherkku perheessämme, ja todella kaunis kasvatettava.

Olen varsin ihastunut, kun löysin perinteisen basilikan kanssa mm. thai-basilikan ja sitruunabasilikan. Vielä olisi löytynyt versiona kanelibasilika. Ostin myös rucolaa, jota en ole aiemmin kasvattanut. Pari pelargoniaakin lähti matkaan, kun olivat puoli-ilmaisia. Eilen illalla vielä klo 23 maissa istutin tyttäreni kanssa pienen pieniä orvokin taimia, joita sain lahjaksi. Katsotaan kasvaako niistä "oikeita kukkia".

Nyt vanhalle ja käyttämättömälle saunan penkillekin löytyi pihasta virka. Toissa viikolla vedin sen pintaan puuöljyn, ja mietin penkille käyttötarkoitusta. Tänään se sitten selvisi - kukkapöydäksihän se pääsi.

Kesken istutusten loppui multa! Niin jäi osa yrteistä odottamaan huomista.

106044.jpg

106047.jpg