Ihastuin tähän sukkamalliin ensi testauksella. Hyvä niin, sillä jouduin niitä neulomaan yhden parin saamiseksi 3,5 sukkaa… Ensimmäinen sukka onnistui hyvin, paitsi että tein kavennukset juuri eri päin kuin ohjeissa oli. Sen huomasin vasta jälkikäteen. Juhannuksena aloitin toisen sukan teon, ja luotin osaamiseeni ilman ohjetta. Vasta sunnuntaina huomasin ¾  sukkaa tehneenä, että olin neulonut alkuperäiseen sukkaan koko varren pitsineuletta ja toiseen vain etupuolen. Tässä vaiheessa lankaa oli jäljellä tasan 2 metriä. Aloitin uuden sukan oranssista langasta ja sain sen puoleen väliin, kunnes kaupungissa käynti tuotti kerän punaista Seiska Veikkaa taasen.

 

1678554.jpg

 

Uuden sukan neulomiseen meni vajaa kaksi iltaa ja vasen käsi alkoi olla krampissa. Kuinka ollakaan, sukista tuli eri väriset eri värjäyseristä johtuen ja tajusin unohtaneeni resorit sukan varsista pois. Tänään kuitenkin annoin lämmöllä ja rakkaudella tehdyt sukat lisukkeineen ystävälleni lahjaksi, kuten olin ajatellut. Näihin silmukoihin tirautin kyyneileitäkin, ja sidoin kiinni kiitollisuutta ystävyydestä ja yhteisistä vuosista. Työpaikat vaihtuvat, mutta ystävyys säilyy.

 

1678575.jpg

Lahjakassiin sujautin sukkien lisäksi isäni tekemät sukanpingottimet, jotka ystäväni saa itse maalata ja koristella. Myös Addin sukkapuikot 3,25, Flotte Socken paksumpaa sukkalankaa karkkiväreissä sekä vihkon, jonne laitoin ko. sukkien teko-ohjeen, mahtuivat kassintäytteeksi. Toivottavasti ilahduttavat yhtä paljon ystävää kuin minuakin tämä kesäpussin täyte.

 

Sukat olivat sopivat lahjansaajan jalassa.

 

1678587.jpg

1678594.jpg

Mallikuvio Knittyn Spring forward -ohjeesta, perussukkana toteutettuna vahvistetulla kantapäällä ja ilman varren resoria. Silmukoita kuten ohjeessa, 66. Lanka Novitan Seitsemän veljestä, menekki n. 148g. Puikot nro 3. Koko 39/40.

 

Arvatkaa mitä? Tänään alkoi kesäloma :) Jes!