Tytär kysyi vienosti minulta: "Äiti-kiltti, voisitko tehdä minulle ihan oman pupun?" Pari päivää hän sitä kyseli, ja eilen yhdessä aloimme pupuilemaan; minä leikkasin ja ompelin, ja tyttö täytti pupua. Tällä tulokkaalla, kuten Stinallakin, on herneitä puoli peppua ja mahaa pullollaan, joten se pysyy hyvin istumassa ja antaa tukevuutta.

663121.jpg

Tytär antoi pupullensa nimen Nasu, koska jos se olisi vaaleanpunainen ja korvat lyhyemmät, olisi se kuin ilmetty Nalle Puhin ystävä Nasu. Tällä pupulla on kaikki raajat tehty erikseen, samoin pää on kolmiulotteinen ja erilleen tehty.

663123.jpg

Tänään Nasu-pupu sai porkkanatrikoosta kesämekon, sekä porkkanapuuvillasta laukun, kaulahuivin ja hatun. Kesäpäiviä Nasu on vietellyt ilta-auringossa porkkanaviltillään.

663122.jpg

Sisällä pupulle on pedattu sänky, ja siellä kisu-unikaveri. Ja koko komeus tyttären pedin vieressä. Yhdessä on mukava pupuilla.

663127.jpg

Tänään muistin työkaveriani pienellä lahjalla, koristellulla pyyhkeellä ja sisustuspussukalla. Pikku lahjoja on mukava tehdä.

663126.jpg

Ystävälleni tein hänen lempieläimensä sammakon kuvilla kuositellut Pipityynyt ja niille vetoketjullinen pussukka. Pipityynyt ovat flanellia, ja niiden sisällä on kauranjyviä. Pussit voidaan lämmittää mikrossa tai antaa kylmettyä pakastimessa, ja sitten ne laitetaan kipeälle kohdalle, esim. poskiontelotulehduksessa poskenpäille. Sama ajatus kuin kaurapussissa hartioille.