1551221.jpg

Äitienpäivästä jäi todella hyvä mieli. Omat lapset ja mies muistivat minua laululla, halauksilla, mahtavalla aamupalalla ja Kutojapupu-mukilla sekä pikkuisella nallella. Poika leipoi herkullisen kermakakun.

Iltäpäivällä vierailimme omaa äitiäni sekä anoppia onnittelemassa. Neuloin molemmille mummoille Step-sukat. Kerroin langan sisältävän aloe veraa ja jojoba-öljyä, ja kovasti olivatkin mieluisat sukat. Anoppi sai myös kynsikkäät.

Ensimmäistä kertaa neuloin Austermanin Stepiä, ja tykästyin siihen valtavasti. Lanka suorastaan suihkii puikioilla. Sen huomasin, että sukkapuikkoa en voi laittaa hetkeksikään suuhun (kuten huono tapani on välillä se huulten väliin laittaa, tai hukkaan sen samantien), sillä huuleni kihelmöivät ja kuumenivat muutamaksi tunniksi, eli kyllä sukissa rasvaa on.

1551225.jpg

Toinen Step keristä käyttäytyi moitteettomasti, ja värit vaihtuivat sulavasti ja oikein. Perussukkiin testasin langan raidoittumista, ja kuinka ollakaan, ilman solmua tms. kantapään jälkeen yksi vaalean harmaa raita jäi kokonaan pois ja värit sekoilivat sen jälkeen muutenkin. Loppujen lopuksi kuitenkin tykkäsin tästä peppimäisestä ilmeestä enemmän kuin Olgien täsmällisyydestä.

1551232.jpg

Perussukat ja Olga-sukat Austermannin Step-langasta. Sukkia en muistanut punnita, joten arvaan yhteispainoksi niille n. 150g. Sukkapuikot olivat 2,5 Knit Pickin Harmonyt. Sukkien koko on 38/39 ja 39/40.

1551218.jpg

Eilen lähdin testaamaan mitä tästä mallista tulisi, ja osaisinko sitä tehdä. Katsotaan miten etenee, vai eteneekö...