Viime aikoina on  myrskynnyt syvällä sisimmässä asti, mutta tänään on puhallellut leppoisa kevättuuli. Mieli on ollut hyvä, ja päivän anti teki olon pitkästä aikaa keveäksi.

 

Vein tyttären tunnin ajomatkan päähän ystävälleen kyläilemään, ja käytin viiden tunnin odottelun kiertelemällä pikkuliikkeitä ja kirppareitä tyyliin minne nenä näyttää. Käsityönharrastajan nenä haistoi jo muutaman kilometrin päästä kyläyhteisön pienen kahvila-käsityöputiikin, josta löysin sekä kauan haluamani kahvipusseista tehdyn kassin että upean pärekorin, ja ne täyteen Piikun hahtuvia ja  ym. lankoja. Pärekorin on taiteillut vanha pappa, joka oli tehnyt joukon muitakin tukevia, eri kokoisia ja upeita koreja. Tuo Kulta Katriina -kassi on väritykseltää niin kaunis, että ihastuin siihen kovasti. Hinta 5 euroa seurakunnalle ei ollut paljon.

 

1458292.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuvassa oleva viininpunainen villalanka on ihanan rouheaa villaa, jossa on villarasvakin vielä tallella. Mietin, onko se se käsinkehrättyä. Sitä sain upeat 336g reilulla viidellä eurolla käsityöpajan kirpparipöydästä. Kerrassaan löytö, joka tekee mielen hyväksi! Mustan-harmaa lanka on myös villaa 106g, ja siitä maksoin SPR:n kirpparilla 2euroa. Piikun turkoosia ja oranssia hahtuvaa on 397g sekä oranssia villalankaa 100g.

 

Tuonne käsityöpuotiin aion mennä seuraavallakin kyläilyreissulla. On hienoa nähdä, miten kyläyhteisö yhdessä ylläpitää käsityöläisten toimintaa. Myymälässä oli tilkkutöitä, neulomuksia, puuleluja ym. -töitä, asusteita, huovutettuja sekä tavallisia vaatteita, paikallisia elintarvikkeita, kortteja, Piikun villoja eri muodoissaan ym. Rouva myymälästä kertoi, että 20 vuotta sitten yhteisön aloittaessa toiminnan, heille jopa naurettiin moisen yrityksen aloittamisesta. Niinpä on kuitenkin toiminta jatkunut, ja tänäänkin pikkuruisen kahvion puolella oli useanlaisia  tänään leivottuja leivonnaisia kahvin kera tarjolla. Sain lämpimän tervetulotoivotuksen tulla toistekin, ja sen teenkin enemmän kuin mielelläni.

 

1458312.jpg