Eilen värjäsin 200g ohutta sukkalankaa. Molemmista vyyhdeistä tuli täysin erilaiset kuin alunperin olin suunnitellut, mutta tällä kertaa tapahtui positiivisia reaktioita. Toiseen vyyhdeistä päätin kokeilla ensimmäistä kertaa mustaa väriä. Se imeytyikin hyvin ja nopeasti. Osan samasta vyyhdistä värjäsin turkoosiksi vähitellen, kunnes suurimman osan väristä imeneenä heitin koko vyyhdin kattilaan valmistumaan. Valmiina ja kuivuneena langasta tuli turkoosia sekä eri asteisia sinisiä. Mustaa ei ollut lainkaan. Upea ja kovasti silmääni miellyttävä väriyhdistelmä.

Toisen vyyhdin värjäsin ensin kokonaan keltaiseksi. Tarkoitukseni oli taas saada aikaiseksi kevään vihreää sekoittamalla sinistä joukkoon. Sinistä väriä meni liikaa ja lopputulos onkin syvä vihreä, ja toinen puoli erittäin kirkas ja heleä etelän merien veden vihreä, joka tuli keltaiseen sekoitetusta turkoosista. En millään saanut kuvatuksi tätä väriä kameralle oikeanlaisena, mutta väri vivahtaa Noromaiseen turkoosin vihreään eli aika häikäisevä.

1539292.jpg

On tämä lankojen värjäys niin noitamaista hommaa, että loitsut pitäisi osata ja taikasauvaa heilauttaa, jotta haluttuja värejä saisi aikaiseksi. Onneksi kuitenkin nämä kokeilutulokset yllättävät positiivisesti, ja sen tähden myös koukuttavat entistä pahemmin värjäyspuuhiin. Halvaksi kukkarolle tämä ei kuitenkaan tule.

1539295.jpg