OLEN OLLUT TÄNÄÄN MAANPÄÄLLISESSÄ PARATIISISSA :)))

Nimittäin päiväreissulla Jämsän huopatehtaan myymälässä. Tehtaan alakerrassa sijaitseva pieni, erittäin idyllinen myymälä sai pääni pyörälle kertaheitolla. Sieltä löytyi erilaisia lankoja, hahtuvia, villoja, huopatossuja, villa-asuja, huovutettuja hattuja ym. ym. Näytille oli tehty myös valmiita huiveja, pontsoja, lapasia ja tossuja, joista näkee miten mikin lanka/hahtuva käyttäytyy ennen pesua ja sen jälkeen. Myyjä oli erittäin ystävällinen, ja tulevaisuudessakin lupasi pitää myymälää auki tarpeen vaatiessa ja sovitusti asiakkaan hyväksi. Puhelinsoitto vain etukäteen hänelle.

292917.jpg

Mukaani lähti mm. viisinkertaista hahtuvaa 13 kerää = 3 euroa kerä/n. 120g. Niitä oli sekä yksivärisiä että kolmevärisiä, kauniita sekoituksia. Ihastuin tästä langasta tehtyihin lapasiin, jotka olivat erittäin pörröisiä eikä niitä ollut lainkaan huovutettu, vaikka siltä näytti. Yksi kerä riittää reiluihin aikuisen lapasiin. Tätä hahtuvaa ei ole tarkoitettu pesukonehuovutukseen!

292964.jpg

Ostin myös kaksinkertaista yksiväristä hahtuvaa, värjätyt vain 19e/kg, ja valkoinen ja harmaa 17e/kg. Sohvi -shaali- ja käsityölanka huovutustarkoitusta varten oli I-laatuisena 32e/kg, mutta II-laatuisena vain 21,85e/kg. Nämä ovat ilman vyyhdepaperia ja saattavat olla yli tai alle 100g vyyhtejä, joten ne punnitaan ostettaessa. Näitä lankoja löytyy ohuempana ja paksumapana, itse ostin paksumpaa. Mielestäni tämä muistuttaa Pirkka-lankaa, mutta huovutustulos 60c on tukevampaa ja tasaisempaa.

292972.jpg

Huippuhalpaa huovutusvillaa ostin myös, vain 19e/kg sekä huovutusneuloja 1e/kpl. Tämä kasa villaa maksoi n. 6 euroa (vrt. mm. Tiimarin pikkuista pussukkaa lähes samalla hinnalla)! Kuvassa oikealla näkyy myös myymälästä ostettu villalevy huovutusta varten.

292976.jpg

Myymälästä ei voinut lähteä kuin suu messingillä pois, sillä toisessa kädessä oli iso jätesäkillinen villalankoja ja -hahtuvia ja toisessa iso pussi huovutusvillaa, ja mukaan tarttui lämmin ja jouluinen mieli. Sain kaikista langoista ja villoista värikartat mukaani. Jämsän huopatehtaalta he postittavat myös mielellään tuotteita, eli nyt tilaamaan huippuedullisia villoja. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan erittäin onnellisen ja tyytyväisen asiaakkan ilohuuto kaikelle neulovalle ja huovuttavalle kansalle :)

Nyt alkaa Kangaskasan joululahjatehdas pyörimään!