Vietimme siskoni luona Tampereella pari päivää syyslomalla. Reissu oli kaikin puolin rentouttava, etenkin kun "hovikuski" kuljetti minua pitkin lankakauppoja J ovelta ovelle. Ostosreissu alkoi Tullintorilta Pellavasopista, jossa oli aivan ihania pellavakankaita paljon eri värejä. Joululahjat ja –jutut mielessä ostin punaista ja vihreää pellavaa, sekä turkoosia ja hentoa limeä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sitten suuntasimme lankakaupoille. Ostin elämäni ensimmäiset Dropsin Alpakat Lanka-Aitasta (2 x limen vihreä) ja hetken kuluttua lisää eri värejä Aili Jokinen –liikkeestä. Se oli unelmakauppa neulojalle, ja siellä vierähtikin tovi lankoja silitellessä ja miettiessä mitä löytyy. Alpakoita ostin vaalean sinisenä kaksi, murrettuna sinisenä kaksi sekä Gjestalin ihanaa turkoosia Maija-lankaa kaksi kerää sukiksi. Minulle tuntemattomaksi jääneessä ompelukoneliikkeessä pyörähdin myös pikaisesti, ja sieltä ostin suloisen pehmeitä Filatin alpakka-merinovillakeriä pari kappaletta. Päivän viimeinen kauppareissu suuntautui Koskikeskuksen käsityöliikkeeseen. Sieltä löysin vielä kaksi turkoosia Alpakkaa mukaani. Sitä väriä ei ollutkaan muualla. Nyt olisi tarkoitus alpakoista tehdä itselleni ainakin pipo ja lapaset, sekä Maijasta turkoosit villasukat. Kaupoilla, syömässä aidossa italialaisessa ravintolassa ja yhdellä kirpputorlla saimmekin vietettyä yhden kokonaisen työpäivän verran tunteja. Ihana reissu!

 

227783.jpg

 

 

Tampereella kävimme myös sorsapuistossa. Lapset olivat onnellisia saadessaan antaa leivänmurusia linnuille. Mukava käyntikohde oli myös Kivimuseo. Koruntekoon tuli ostettua muutama kaunis kivi.

 

227781.jpg