Eilen illalla vyyhditin Novitan Nallea ja Seitsemää Veljestä, ja testasin Emo-tuotannon uudet nestemäiset reaktiivivärit. Ne toimivat loistavasti ja väreistä tuli kauniita. Keittiön liesikin pysyi täysin puhtaana, eikä värit missään vaiheessa sotkeneet pöytätasoja. Ainoastaan sormenpäissäni on väriläntit.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

1208448.jpg

 

Väriä laitoin ruiskulla n.2ml-8ml kerrallaan, joten todella riittoisat värit ovat (suositus 10-100ml/kg). Alussa laitoin hieman liikaakin väriä, ja langoista tuli voimakkaat. Värit laitetaan suolan ja etikan kanssa veteen, ja "keitetään" kiinni lankoihin n. 15-20min./väri. Väri tarttuu hetkessä lankaan kiinni. Vasta viimeisissä vyyhdeissä tajusin tämän nopeuden, ja kokeilin liuùttaa vyyhtiä veteen, ja näin sain liukuvärjäystä aikaiseksi. Tätä pitää opetella lisää. Lankoja huuhdellessa ei väriä irronnut lainkaan. Vyyhtien pituudessa on myös paljon opeteltavaa, jotta värit näyttävät neuleessa kauniilta. Kokeilujen kautta tämänkin varmaan oppii. Oli jännittävää touhua ja täysin koukuttavaa!!! Värien mukana tuli ohjevihkonen, ja myös netistä Emo-tuotannon sivuilta löytyy villan värjäysohje.

 

1208365.jpg

 

1208376.jpg

 

1208388.jpg

 

1208393.jpg

 

1208405.jpg

 

Kerimisen jälkeen oli heti pakko päästä neuloen testaamaan miten värit asettuvat. Tykkään kovasti jäljestä, lähes tulkooon tämän näköistä toivoinkin tästä vyyhdistä. Nimesin tämän väriyhdistelmän Havumetsäksi, värit sopivat juuri sinne (havunvihreä ja ruskean eri sävyjä). Tätä väriä pitää saada lisää. Kuten kaikkia muitakin ihanuuksia :)

 

Lämpimät kiitokset saamistani ihanista Make my day - tunnustuksista!!! Palaan niihin myöhemmin. Voin vain sanoa, että mieli on hyvä ja liikuttunutkin.