Viime yönä tein On Line:n Fantasy -langasta tyttäreni ystävälle synttärilahjaksi kapean huivin. Ystävä oli ollut siitä onnellinen, ja muut 10v. tytötkin pyysivät minulta sellaista. Omalle tytölleni sellaisen teon jo aloitinkin. Itse en tiedä tykkäänkö vai enkö tykkää tuosta pörröisestä ja hieman kimaltelevasta langasta. Sitä on kuitenkin niin paljon jemmassa, että huiveja tulisi monta. Ja kun tekee isolla koukulla ja harvoja solmuja, niin teko on tosi nopeaa, n. 35 min. meni eiliseen versioon ja lankaa alle kerällinen.

Tänään löysin kangaskasastani (yhdestä niin lukemattomista...) keväällä Eurokankaasta ostamani ihanan ruskea-oranssin hamekankaan. Olin kuin lahjan saanut, sillä en edes muista ostaneeni näin upeaa kangasta. Samalla minuutilla kun kankaan löysin, niin aloitin hameen teon. Ei tarvitse kuin hurauttaa saumurilla saumat ja reunat ja kääntää kujalle, niin hame on valmis. Hameen väriin käy eilen virkkaamani huivi. Ihmeellistä, että tämän kesän aikana minulle on tullut jo kolme ruskeasävyistä hametta, vaikka en ole tähän asti lainkaan tykännyt ruskeasta.

Ompelu oli taas niin mukavaa, että kaivoin keväällä ostamani paksummat kankaat esille ja etsin kaavapussista sopivan colitsitakin kaavan tyttäreni takille. Tällä hetkellä hän tykkää näistä colitsiversioisista takeista, ja saan ehkä vuosia sitten ylimääräisiksi jääneet palat hyödynnettyä takkien tekoon. Tässä versiossa on paksu nukattu sisäpinta ja päällinen hieman froteeksi harjattua. Takin etuosaan ei saanut laittaa mitään merkkiä tai kuvaa, vaikka niitä olisi jemmassa ties kuinka paljon. Kaula-aukko ei onnistunut kunnolla, ja siihen aion tehdä uuden kauluksen. Leikkasin kaavojen mukaan kyllä sen, mutta silti se ei näytä hyvältä takissa.

159709.jpg

159712.jpg

159715.jpg

Takki on Ottobre 3/02 kaavalla tehty, 122cm jossa pieniä muokkauksia.