Mielessäni on kovasti pyörinyt taas langanvärjäysasiat. Hain varastosta pussillisen itse värjäämiäni lankoja olkkariin, ja niitä on tullut nyt keltaisten sukkien jälkeen neulottua. Tein turkoosi-siniset pätkävärjätystä langasta olevat ohuet sukat valmiiksi, ja onneksi löysin 4vuoden takaisen päivitykseni tästä värjäyssessiosta. En enää muista kunnolla, kuinka pätkävärjätty lanka saadan aikaiseksi... Liian pitkä tauko värjäysten suhteen. Lopetin värjäykseni ihan vain sen vuoksi, että värjättyjä lankoja alkoi olla jo kilokaupalla varastossa, enkä ehtinyt kaikkia enää neulomaan. Ja koska sen verran utelias olen, että haluan tietää millaista raitaa / pätkävärjäystä / muuta yhdistelmää milläkin tekniikalla saan aikaiseksi, en voinut alkaa lankojani edes pois antamaaan tai myymään. Ihailen toisten värjäyksiä joka kerta kun niitä näen, ja polttelu padan ääreen on kova.

Ohut saksalainen sukkalanka (100g/420m), itse värjätty reaktiiviväreillä. Sukat kokoa 37/38, paino n. 67g. Puikot nro 2,5 Knit Pro.

.Olen monen neulojan kuullut / lukenut puhuttavan "vanhan ajan Seitsemästä Veljeksestä", kestävästä ja hyvästä sukkalangasta. Kirpparilla tuli nyt vastaan sitä tweed-versiona, ja ostin reilu 600g testattavaksi. Olen nyt vyyhdittänyt 2/3 langoista, ja kohta liotan niitä vedessä. Jospa siitä vähän suoristuisivat. Neulon itselleni sukat ja testaan miten kestää tämä vanha Seiska Veikka.

Mukavaa viikonloppua!