Olen kauan haaveillut oman nallen tekemisestä. Viime aikoina olen yrittänyt etsiä nallentekokursseja, yhden löysinkin, mutta kurssi on syksyllä työpäivänäni. Kesällä ostin Tilkkutexistä aivan mahtavan nallekirjan ”Syede bamser”, tekijä Anne Meyer. Ehdin lukemaan kirjaa vasta hiljattain, ja niin iski oman nallen ”synnyttäminen” todenteolla. Lisäksi kun löysin Jennan nallet –blogin, ja sain erittäin hyvät nallenteko-ohjeet, niin pakkohan se oli uskaltautua oman nallukan tekoon. Jennalla on suloisia nalleja! Myös Nallun –blogissa on aivan ihastuttavia itse tehtyjä nalleja.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ostin eilen Eurokankaasta hiphop-teddyä, kun arvelin, ettei se pöllyäisi kovasti. Leikkasin silti kankaat ulkona, ettei flunssassa olevat astmaatikot saa lisää oireita. Kangas olikin oikea valinta, sillä se ei pöllynnyt ja irtokarvat lähtivät vetäessä irti. Kaavat löysin Planet-Teddybear:sta. Siellä on paljon suloistakin suloisempia karvaturreja odottamassa valmistajiaan.

 

Ommellessa jouduin käyttämään aivonystyröitä monen monituista kertaa, ennen kuin eka nalleni sai elämän. Seurasin "Syede bamser" kirjasta kuvista eri osien valmistamista, kun tanskaahan en ymmärrä. Kuvat ovatkin loistavasti tehty, ja eteneminen onnistui. Olin niin innoissani nallen tekemisestä, että en pitänyt taukoa kertaakaan. Aikaa meni noin viisi tuntia kaavojen ja kankaan leikkuu mukaan lukien. Halusin nallen valmiiksi nopeasti, eikä minulla ollut edes irtovanua, joten täytin nallen pumpulilla. Olisi mukava kokeilla joskus nallen tekoa oikeilla nivelillä, jotta sen voisi laittaa kunnolla istumaankin. Nyt raajat ja pää on ommeltu langalla kiinni, ja pään kiinni saaminen kunnolla oli aika vaikeaa.

 

Tämä oli erittäin mukava perjantai-illan projekti, kun perhe kannusti ja kävi ihastelemassa raajoja ja ruumiinosia nallen edetessä. Etenkin pään tekeminen jännitti. Korvista tuli aika höröttävät, mutta sehän ei nallea pahenna. Hieman länkisäärikin kaverini on, mutta heiluttaa kaikille iloisesti suuria kämmeniään. ”Terve, minä olen Eppu ja pituuteni on 18,5cm!”.

 

179604.jpg

 

179605.jpg

 

179607.jpg