Toivotan kaikille blogini lukijoille kaikkea hyvää vuodelle 2009! Tietokoneemme näppis ei ole toiminut kahteen päivään, joten hyvänvuodentoivotukset tulevat vasta nyt.

Vuoden 2008 viimeinen käsityö on tyttären sukista jääneen ihanan langan hyötykäyttö, eli sukat itselleni. Onlinen lankaa jäi jäljelle vain 4g, eli hyvin suoriuduttu.


Onlinen Circle ja varret WollButt Sökcli-lanka, koko 37/38, langan menekki 53g. Puikot 2,5.


Olen mielenkiinnolla lukenut muiden käsityöbloggaajien uudenvuodenlupauksia, langankulutuksia ja toiveita tälle uudelle vuodelle. Olen mietiskellyt mitä itse toivoisin käsityösaralla tapahtuvan. En lupaa neuloa yhtään enempää kuin tähänkaan asti, en aio luvata yrittää langanostolakkoa, mutta haluaisin pitää lankani "kurissa" ja niitä varten hankittujen laatikoiden ja korien kätköissä. Eritoten jos langat vielä pysyisivät niille tarkoitetuissa boxeissa, eli ohuet langat omissaan, Seiska Veikat ja Nallet omissaan jne., niin olisin tyytyväinen.

Blogiani olen miettinyt paljon, en tiedä miten sille tulee käymään tämän vuoden aikana. Lopetus on käynyt mielessäni. Tällä hetkellä on välillä sellaisia ajatuksia, että en tiedä haluanko ja jaksanko esitellä yhä ja aina vain villasukkia. Ei sillä,  niitä katselen itse kaikkein mieluimmin muiden käsityöblogeissa ja etsin jatkuvasti suomenkielisiä ohjeita neulottavaksi, mutta tuntuu että toistan itseäni hieman liikaa. Johan tänä vuonnakin olen esitellyt 60 neulomani sukat.

Erityisen iloinen olen jokaisesta kommentista, joka minulle jätetään. Syksyn aikana on tullut myös paljon uusilta ihmisiltä kommentteja ja sähköposteja, ne lämmittävät mieltä. Jakamistahan tämä bloggaaminen on, vaikka itselle muistiin kuvien ja tietojen laittamista se on myös. Olen mielissäni blogituttavista, ja siitä käsityöjakamisesta joka ei arkipäivääni muuten juurikaan eksy. On mukava saada myös blogittomilta käsityönystäviltä kommentteja ja ajatuksia jaettavaksi. Onneksi minulla on livenäkin kaksi neulovaa ystävää, jotka ymmärtävät hurahtamistani. Muut ehkä enemmänkin pitävät minua enemmän tai vähemmeän outona lintuna.

Jotta vuosi 2009 alkaisi yhtä hyvin kuin 2008 vuosi päättyi, niin ilman muuta siihen kuuluu Villasukat! Löysin Kutomoni -blogista aivan ihastuttavan sukkamallin, jonka tein ystäväni 40v. lahjasukkiin. Mieleeni mallikuviosta tuli jatkuvasti nuolenkärjet, kaunis malli! Valitettavasti kuvio ei näy kirjavassa langassa kuten yksivärisessä. Tein ohjeesta poiketen lyhyemmät varret. Lanka on Opal Musica.


Suvin pitsisukat. Lanka Opal Mucica väri 1031, menekki 59g. Koko 38. Puikot Knit Picksit 2,5.

Yhteenveto vuoden 2008 neulomisistani:

60 paria villasukkia (joista ohuesta sukkalangasta 2,5 puikolla on 20 paria, Seitsemän Veljestä tai Isoveli- langoista 22 paria ja Nallen ja mm. saksalaisten samanvahvuisten langoista 19 paria.)
13 paria lapasia, kynsikkäitä ja kämmekkäitä
1 villapusero
1 neuletakki
2 pipoa
1 suora kaulahuivia

Yhteensä langankulutus on 7219g lankaa.

Keskeneräisenä kaksi naisen neuletakkia, ainakin viiden sukkaparin toinen sukka puuttuu ja parin lapasen puolikas.Kädentaitorikasta tätä vuotta!