Kevät on tullut, sen myötä terveys reistailee ja ääneni on totaalisesti tehnyt stopin. Siitepölyallergia jaksaa keväästä toiseen vaivata. Perhe saa pakollisen "hiljaisuuden viikon" äidin papatukselta, ja minä keskityn omiin hommiini ja neulomiseen.

Isomummon hautajaiset olivat pienet ja kauniit. Kuulimme, että isomummolla oli vielä sairaalassa kuolinvuoteella virkkaukset mukana. Nitä hän katseli, kun ei enää ollut voimia koskea. Muistojuhlassa me kaikki naiset saimme viimeiset muistot rakkaalta ja tärkeältä ihmiseltä; isot virkatut kolmiohuivit. Tytär piti omaansa monta päivää aamusta iltaan hartioillaan. Sain myös ihanan virkatun pöytäliinan ja pojalle otimme kaksinkertaisen, kirkkaanvärisen pannulapun. Kädentaitaja sai antaa rakkaimmat lahjansa meille tänne jääneille, ja siitä olen herkistynyt ja kiitollinen. Tässä kuvassa on suurin osa käsitöistä jo uusilla omistajillaan, ja vain murto-osa jäljellä.

Äitienpäivänä sain mitä upeimmat lahjat lapsiltamme: poikani oli koulussa tehnyt komean kuparisen maljakon ja tyttäreni ommellut kätevän sydänpussukan vetoketjulla. En voi parempia lahjoja saada, kun lapseni itse käsintehdyt ja rakkaudella annetut muistamiset.

En voi olla neulomatta sukkia, joten niitähän taas olen kuvaillut.

Omalle äidilleni äitienpäivälahjaksi ohuet villasukat Opal Memorysta, väri 2495, paino 70g. Koko 39. Puikot Knit Pro 2,5.

Tyttärelleni 14v. lahjaksi Tico Tico -raitasukat, kokoa 35. (värit 852 ja 836). Paino 52g. Puikot 2,5.

Ystävälle synttärilahjaksi "Hepsin sukat", koko 38. Lanka Regia Strech Color, väri 00121. Puikot Knit Pro 2,5 ja painoa 64g. Kuvattu kiireessä autossa ennen lahjan antamista.

Novitan Neulomosta saatu perinnesukan malli, ihana neulottava. Lanka Novitan Seitsemän veljestä, puikot nro 3. Menekki 105g. Koko 37/38. Näitä on parit vielä päättelemättä ja kuvaamatta.