Jämsän huopatehtaan 5-kertaisesta hahtuvasta tehdyt lapaset ovat loppusuoralla. Toinen on jo valmis ja toinen odottelee päättelyä ja harjausta. Nämä menevät 16v. kummipojallemme joululahjaksi.

Yksi 120g kerä ei riittänyt lähes miehen kokoisiin lapasiin, ja jouduin purkamaan toisen puoleen väliin ja vaihtamaan toiseen lankaan. Lapasesta tulee todella pörröinen, kun sen harjaa. Olen harjannut vanhalla hiusharjalla, mutta luulen että juuriharja tms. voisi olla parempi. Tuntui kuin olisin koiraa harjannut, kun hahtuva vaati niin voimakasta käsittelyä. Musta-punainen-vihreä -väriyhdistelmä pörröytyi kauniisti, mutta pelkkä vihreä ei niin hyvin. Täytynee vielä juuriharjata lapasta.

Kuvassa ei näy kunnolla lapasen pörröisyys. Katson saanko myöhemmin parempia kuvia niistä. Alla olevaa lapasta ei ole harjattu.

300229.jpg

300230.jpg

Jämsän huopatehtaan 5-kertainen hahtuva, ei huovutettu, vain harjattu. Sukkapuikot nro 6 (voisi ehkä olla isommat, aika jämäkkää neulosta), 8 silmukkaa per puikko. Omaan käteeni isot, mitat myöhemmin.