Naistenpäivä sujuu mukavissa merkeissä: olen onnellinen ollessani nainen ja äiti, käsityöharrastaja ja bloggaaja. Tuntuu kivalta, että saan jakaa teidän kanssanne tällaisen päivän ilon tunteet. Tulin juuri tyttäreni HOJKS-palaverista ja samalla reissulla postin kautta kotiin. Vakavimmille asioille tuli kivasti vastapainoa hankitusta materiaalista, ja se tuntuu helpottavan oloa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sain sunnuntaina netti-divarikierroksella tilaamani käsityökirjat ja PiikkoPirran lisälankatilauksen. Edellinen tilaus tuotti valmiiksi tytön puseron, ja koska se meni napakymppiin ja on lähes päivittäin käytössä ollut vaate, hyvin mieluinen pusero, niin päädyin tilamaan samaa lankaa eri väreissä. Ihania ja halpoja ale-lankoja, Mexicoa sain vieläkin edullisemmin kuin edellisessä tilauksessa, 1,50€/50g. Huutiksen upean väriset sukkalangatkin odottivat postilaatikossa, ja ne on myös syötävän upeat!

 

435930.jpg

 

Mutta entäs tämä hieno divaripaketti sitten! Olen sanaton ja sisukseni täyttää suunnaton onnentunne. Jos käytetty, toisen vanha ja pois annettu materiaali saa tämän moisen onnentunteen aikaiseksi, niin sitäkin paremmalla syyllä sitä onnea lisää. Sairaslomasta ja sen suomasta surffailuajasta netissä oli iloa näin paljon, vaikka itse tauti ei mieltä nostakaan. Paketti sisältää seuraavat kirjat:

 

-         Mary Olki: Kirjokintaista kauneimmat, 1974

-         Sirkka-Liisa Riuska: Neulomisen perustiedot, 1962. Sisältää 218 kuvaa 143 piirrosta eri mallineuleista

-         Laila Kemppinen: Pitsimalleja ja käyttöideoita, 1979

-         Kaunein pitsini, 1981

-         Patalappuja (virkkaa, koukkua, neulo, ompele ja kirjaile), 1971

-         Tilkkutäkkejä (ja paljon muuta tilkkuvakasta), 1972

-         Kirjontakirja kaupan päälle, 1971

-         sekä eilen kirpparilta löytyneet Nukkeperhe (Tee itse neuloen, virkaten ja ommellen), 1969 sekä Gro Sandvikin Helpot myssyt ja pipot, 1998.

 

435917.jpg

 

Divarikirjat tilasin Hietsun kirjat ja kirput –liikkeestä ja yhteydenpito sekä palvelu olivat loistavat! Kirjokintaista kauneimmat on todellinen löytö!

 

435987.jpg

 

Tässä kuvaus Sirkka-Liisa Riuskan Neulomisen perustiedot -kirjasta, tuntuu todella hyvältä kirjalta, joka on täysin uusi tuttavuus minulle.

 

Nyt alan tutustumaan nautinnolla tämän päivän tarjontaan. Huomenna lähden 4h junamatkalle Turkuun viikonloppukoulutukseen, ja aion käyttää matkan luxusmaisesti neulontaan :)

 

Lopuksi vielä kuva tänään kirpparilta löytämästäni suloisesta, punaisesta emalikattilasta uusien sukkalankojen kanssa. Kattila pääsee kuistille muiden punaisten joukkoon ja isopunakattila saa pikkukaverin. Tämän keväisen päivän myötä alkaa kuistin somistaminenkin kiinnostamaan, ja valokuvaus siellä tuntuu kivalta.

 

435943.jpg