Kiitos kun jaksoitte nauraa kanssani tuolle huovutuskokeilulleni. Ihana kun välillä tulee aidot naurut, koska niitä itkujakin tuntuu riittävän.

Lähdimme eilen Lahteen sukuloimaan, enkä lainkaan muistanut lähtiessäni, että siellähän on käsityömessut. Oli iloinen yllätys löytää matkalla tienviitta messuista! Päätin heti mihin suuntaan tänään.

Messuilla oli kiva käydä. Käyskentelin yksin rauhassa kaikki pöydät. Mukaani tarttui lamppuhelmiä, korun osia + sydänhelmiä, huovutettuja sydämiä helmillä koristettuina, Sinooperin huovutussydänpohja, Johanneksen pellavan upeaa oranssia pellava-lampaanvillalankaa sekä Angorinan suloisen pehmeää angorakanilankaa. Olin aivan innoissani löydöistäni sekä Catarinan tapaamisesta.

249476.jpg

Iloinen ja innostunut olen ollut myös tämän päivän säästä ja luonnon kauneudesta. Olen kuvannut luontoa paljon ja nauttinut talvesta ja pakkasesta. Aivan kuin satumaa!

249480.jpg

Matkalla kävimme myös lastemme isomummon luona kylässä. Tämä erittäin vaikeasti reumatisoitunut ja kätensä muodottomaksi sairastanut isomummo tekee käsitöitä edelleen. Hän ei pysty itse liikkumaan lainkaan, vaan istuu jatkuvasti sängyllään. Onneksi hän pääsee kerran, pari kuukaudessa lankaostoksille inva-taksilla. Käsityöt ovat hänen elämänsä, ja hän tekee sitä mitä kykenee. Ohuet langat eivät enää taivu reuman runtemilla käsillä, mutta vielä 7 veljeksen paksuinen lanka taipuu muotoonsa virkkuukoukulla. Sain valita hänen monenkymmenen liinan/pannulapun pinosta mieleiseni, sekä virkatun kaulahuivin vielä kaulaani. Isomummon harteilla puolestaan oli minun hänelle 83vuotislahjaksi tekemäni Salomonin solmu huivi, jota pitää kuulema päivittäin.

 249466.jpg

Antoisa ja piristävä viikonloppu on takana, ja taas jaksaa lähteä huomenna arkeen. Pakkasen piristämää viikkoa kaikille!