Mietin mitä kirjoittaisin päivitykseen, vai jättäisinkö tänäänkin sen tekemättä. Pohdiskelen viitsinkö/voinko/haluanko/pitääkö päivittää, jos blogin pääpaino on käsitöihin liittyvissä asioissa ja asiat sillä mallilla ettei kaikki mene kuten toivoisi. Muutaman sanasen kuitenkin ajattelin nyt laittaa. Kyllähän käsillä tekemisen problematiikkaan usein kuuluu myös rasitus- ym. vammat käsissä ja yläkropassa, valitettavasti!

Tammikuussa ärtynyt käteni ei ole parantunut vieläkään, vaan on pahasti turvoksissa ja nesteinen kyynärvarresta sormiin asti. Toiset päivät menevät kipulääkkeiden kanssa ihan ok, mutta joinakin päivinä tekee tiukkkaa. Pääsin työpaikan puolesta käsikirurgille viime viikolla, ja nyt kättä hoidetaan erilaisilla hoidoilla. Kädessä on oireyhtymä, joka kovan rasituksen jälkeen keräsi nestettä, ja turvotuksen tullessa ja verenkierron heikentyessä ei enää itse pääse pois. Toivon kovasti hoitojen auttavan, muuten päädytään leikkaukseen.

Neulomista ei ole kielletty kokonaan, mutta vain muutamia rivejä kerrallaan. Pahinta kädelle on, että istun enkä käytä sitä lainkaan, silloin iskee armoton turpoaminen ja kipu. Sen vuoksi muutaman rivin neulominen verryttää kättä, ja tekee sille jumppaliikkeita. Tytön pusero valmistuu siis erittäin, erittäin pienin askelin. Tuntuu ettei 3,5 puikoilla saa montaa milliä kerrallaan hihaa etenemään. Kiirettähän puserolla ei ole, mutta oma ajatusmalli näin hitaasti tekemisestä on vieras.

Pitäisi opetella taas uusi elämänasenne "mihinkäs valmiissa maailmassa on kiire?". Oma temperamentti vastustaa hieman, mutta nyt oppi on otettu käyttöön, jos aion joskus neuloa enemmänkin.

527809.jpg

527812.jpg

On ollut ilo lukea kannustavia kommenttejanne - kiitos niistä!