Paljon, paljon kiitoksia ihanista huivikommenteistanne!!!

Olen kovasti ihastellut nopeiden ja taitavien bloggaajien upeita kirjoneulelapasia. Päätin kokeilla miten taipuu lanka minun käsissäni. Täytyy sanoa, että nauratti välillä aika tavalla tämä operaatio. Peukalot tuottivat enemmän kuin koskaan ongelmia, nimittäin ensimmäiseen lapaseen tein peukaloaukon selkäpuolelle ja toisesta lapasesta unohdin sen kokonaan kirjoneulekaaviohuumassani. Purkuunhan siinä meni senttitolkulla valmista lapasta.

 

Ensimmäisen lapasen tein nro 3,5 bambupuikoilla ja kuvioneuleesta näytti tulevan hieman kireä (jota se valmistuttuaan ei kuitenkaan ole). Vaihdoin toiseen lapaseen samankokoiset metallipuikot, ja lapasesta tulikin liian iso. Leveyttä on noin 1,5 cm enemmän kuin toisessa. Silmukat ovat kauniimpia ja lanka ei kiristä, mutta löysähköt tuli. Käyttöön lapaset silti kyllä pääsevät lukuisista silmukkavirheistäkin huolimatta. Varret ovat pitkät ja lapaset varmaankin lämpimät.Hauska ja mielenkiintoinen kokemus, ja lisää tekisi mieli kokeilla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Neulomisen mielekkyyttä lisää ihana 100% villan tuntu ja itse kasvivärjätyt kauniit langat.

 

Lapasen selkäpuolen mallin otin Mary Oljen Kirjokintaista kauneimmat –kirjasta Lavansaaren lapaset IV. Varren suuhun tein pykäreunan sekä kaksi oikein, yksi nurin –silmukat.

1056871.jpg

258983.jpg