Tallinnan reissu oli todella mukava. Hotellimme Vana Wiru oli siisti ja hyvätasoinen, ja aivan loistavalla paikalla vanhassa Tallinnassa. Lankakaupat houkuttelivat nopeasti liikkeelle, mutta huonoksi onneksi en löytänyt lauantaina Filati-kauppaa (Muurivahe 20). Numerointi kadulla oli päin prinkkalaa, eikä kukaan paikallisista osannut neuvoa. Onneksi illalla tapasin kaupunkioppaan, joka neuvoi minulle paikan. Pikkuisen meinasi jo hermot kiristyä, jos vaikka jäänkin ilman lankaa… Sunnuntaina sainkin sitten ison pussillisen lankoja mukaani. En uskonut meneväni pyörälle päästäni lankojen takia, mutta olin kuin lapsi karkkikaupassa, enkä meinannut osata päättää mitä ostan. Lapseni alkoivat jo hiukan hermostua, kun ravasin hyllyjen välissä edes takaisin kuin järkensä menettänyt ja huokailin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kysyin myyjältä Alpakka-lankaa , ja hän vastasi ettei sitä ole. Olin kasannut jo reilun satsin keriä tuolille odottamaan, kun bongasin Sofair –lankaa, jossa on 50% alpakkaa, 25% merinovillaa ja 25% polyamidia. Suloisen pehmeä lanka, ja kauniit värit (tosin vain kolmea eri väriä). Hinta 39kr eli 2,49€. Nämä ovat kuvassa edessä keskellä, 4 x ruskea ja 6 x vaalea vihertävä. Kaunista on myös Gigante Print, syksyn väreissä oleva 70% merinovilla sekä untuvanpehmeä Astrakan, myös 70% merinovillaa. Tarkoitukseni oli ostaa mohaireja enemmänkin, mutta jäi vain kahteen laatuun, kun en löytänyt väreistä mieluisia, esim. kirkkaanpunaisia ei ollut lainkaan.

 

Filatista ostin myös Addin pyöröpuikkoja kolmea kokoa, ja kalliiksi ei voi väittää koot 4 ja 5 vain 3,70€ ja 8 maksoi 5€ (kaikki 80cm, muita ei ollut) + Addin isosilmäisiä parsinneuloja (5kpl) 1,50€.

 

198839.jpg

 

Vasemmalla laitimmainen rivi on tyttäreni valitsemia lankoja mm. omiin virkkauksiin (On linen pörrölanka minun tehtäväksi hänelle), ja neonvärit maksoivat 1,08€/kpl, ja ”täyttä akryyliä”.

 

Hahtuvia ostin kolmesta eri paikasta: Eesti Käsitöö –liikkeestä sekä pienestä käsityöliikkeen ompelimon takahuoneesta (nämä vanhassa Tallinnassa) sekä Sadamarketista, yläkerrasta. Kiitos Seija P. vinkeistä!!! Ne ovatkin halpoja 2,80-3,0€/100g paikasta riippuen. Sadamarketista sain vielä lähtiäisiksi mukaani ostettua virolaista villalankaa. Kuvassa punaiset langat ovat samaa tavaraa, toinen hahtuvaa ja toinen lankaa. Ihana väri!

 

198851.jpg

 

Yhdenkään lankakerän ostamista en kadu, vaan olen tyytyväinen ja onnellinen tästä reissustamme ja joka ikisestä lankametristä!