EDIT: Lisäsin loppuun uuden kuvan lapasista.

Lapaskuun viimeisiksi lapasiksi valmistui eilen illalla samasta hahtuvasta lapaspari millä aloitinkin tämän Lapaskuuni. Täysin epäonnistunut kokeiluni ei jättänyt minua rauhaan, ja päätin uudemman kerran yrittää muovata hahtuvaa. Nyt tein lapaset kaksinkertaisesta hahtuvasta, ja neulominen oli mukavaa. Tykkäsin hahtuvan rasvaisuudesta.

Pesukoneeseen lapasten laittaminen suorastaan jännitti, ja otinkin lapaset pois kesken pesukonepyörityksen. Se oli hyvä teko, sillä nyt lapaset olivat täydellisesti huopuneet, ja peukalotkin olivat hienosti auki. Peukaloissa olevat muovipussit olivat pudonneet kesken matkan pois, mutta ilmeisesti olivat pysyneet tarpeellisen ajan paikoillaan.

279309.jpg

Lapasissa on 12 silmukkaa per puikko, puikot nro 7 sukkapuikot, kaksinkertainen hahtuva. Peukaloissa 7 silmukkaa + reunoilta poimittuna pari. Ennen huovutusta lapaset olivat niinkin isot kuin 31cm korkeat ja 17,5cm leveät, peukalot 6,5cm leveä ja 7cm korkea. Pesu normaalipesussa farkkujen ja ulkovaatteiden kanssa 40c ja "pelastettu" kesken pesun pois koneesta.

279310.jpg

Hahtuvalapasista tuli juuri minun käteeni sopivat lämmittimet. Kuvassa lapaset ovat hieman märät vielä illan jäljiltä. Kuivuminen on nyt hitaampaa, kun lapaset eivät käyneeet lainkaan linkouksessa. Mittoja laitan myöhemmin muistiin.

258983.jpg

EDIT: Kuva kuivista ja harjatuista hahtuvalapasista lisätty. Lapasista tuli harjaamisen jälkeen kivan näköiset ja pörröiset. Tykkään!

280352.jpg