Kukonlaulun aikaan heräsin minäkin lauantaina lähteäkseni yhteiskuljetuksella kohti Tampereen Kädentaitomessuja. Ajoin omalla autolla 10km päähän huoltoasemalle ja menin tienvarteen odottamaan. Paikalla olin into piukeana aivan liian aikaisin, mutta kun en kotonakaan malttanut enää odottaa. Pimeälle bussipysäkille tuli monia muitakin innokkaan oloisia naisihmisiä, ja meillä tuntemattomilla riitti naurua ja juttua kukin omaa bussia odotellessa.

Messuilla kuljin innostusta täynnä, ja en koko päivänä ehtinyt edes kahvilla käydä. Jossakin vaiheessa kuitenkin alkoi järjetön ihmismassa hermostuttamaan ja jalkojakin särki, onneksi pääsin istumaan hetkeksi messualueen keskellä oleville "parkkeerauspenkeille". Maltoin syödä pikaisesti yhden eväsleivän + mandariinin ja juoda vähän mehua, ja taas jaksoi painaa menemään ennen klo 16 pikaista ruokapaussia. Nautin kyllä aivan täysillä kojujen ihanista anneista ja mahtavasta messutunnelmasta.  5h 45min ehdin kulkea halleissa ennen kuin kotiin päin alkoi bussimatka. Naama virneessä ison Novitan laukun kanssa pakkauduin bussiin. Noita iloisen värisiä kasseja taisi olla aika monella muullakin - ja kasvot samanmoisissa virnistyksissä.

Messulöytöjäni olivat ihanat langat, kankaat, käsityöaiheiset kortit ja yksi lehtitilauskin tuli tehtyä.

Rakastamaani Opal-lankaa oli messutarjouksessa, ja muuta vaikeutta ei ollut kuin valita ihanista väreistä kolme mieluisinta (myyjä minulle vieras käsityökauppa Vaasasta). Limenvihreä Pallas oli mieluinen löytö, olin tuota lankaa jo jonkun blogissa ihastellut. Regian Fjord kauniissa värityksessä miellytti silmää, ja upea tumman violetti Vuorelman Veto oli myös ihana. Novita oli tehnyt messuja varten uusia Nalle-lankoja Seiska Veikan Linnut -sarjan väreissä, sekä joukossa mukana oli aivan uusi vihreä Kukkaketoa muistuttava lanka. Polku pääsi myös värinsä takia ostoskoppaan.

Ihania kangaslöytöjä!

Vasemmalla alhaalla oleva kirja Kaarnasydän ja sammalkranssi tuli kaupanpäälle Suuren Käsityölehden tilauslahjana. Kotona alkuyöstä uppouduin kirjan herkkiin ja kauniisiin kuviin ja ohjeisiin, ja vain ihastelin kirjaa. Todella onnistunut kokonaisuus minun mielestäni!

Maarit Aution pieni virkkaava tyttö ja ompeleva äiti ovat hellyyttävän kauniita korttikuvia! Joulupostimerkissäkin komeileva neulova tonttukortti on aivan ihqu! Nämä pääsevät omaan korttiarkistooni, yritän aina etsiä käsityöaiheisia kortteja muistoksi.

Muutakin mukavaa on tapahtunut; voitin Reppanaisen blogissa ylläriarvonnan palkinnon ja sain minulle aivan uuden tuttavuuden ja mieluisan sellaisen Viron suurin käsityölehti ja jo parempiin suihin ehtinyt uutuussuklaa Fazerilta. Sillä olisi ollut vientiä enemmän kuin tarpeeksi.... Paljon kiitoksia mieluistasta palkinnosta Reppanainen!

Sitten käsitöitä:

Lapaskuun ensimmäiset lapaset valmistuiva heti marraskuun alussa.  Tyttärelle hänen pyynnöstään palmikkolapset anilliininpunaisesta Isoveljestä. Puikot nro 4 bambut, painoa 65g.

Vas. oranssista ja jo poistuneesta väristä turkoosista Seiska Veikasta raitasukat kokoa 39/40, puikot 3,25. Paino 105g.

Keskellä ohuet (420m/100g) vihertävä-sinisävyiset sukat joskus Saksasta tilaamastani sukkalangasta: Happy Strick No.1 Malachit. Kokoa n. 40, puikot 2,5. Paino 64g. Ihan mukava lanka neuloa!

Oik. Novitan Kukkaketo Syreeni -sukat, kokoa 37/38, paino 76g. Puikot nro 3.

Ihana käsityöviikko on takana, vaikka tulinkin sit la-su -yönä kunnolla kipeäksi ja sunnuntai meni pahasti henkeä ahdistellessa. Nyt parantelen itseäni uuden oranssin Opal-langan parissa, kohta eka sukka onkin jo valmis. Kyllä tämä tästä :)