Arvonta-aika on loppunut! Paljon kiitoksia kaikille arvaajille ja päivääni piristäneille. Oli hauska lukea arvailujanne. Oranssista pienestä retrokattilastani nostin oikein arvanneiden kesken lapun, jossa luki Pelagia. Onnea!


Talvilepopaikkaa ehkä etsittiin, mutta suu kävi konnalla samalla.


2150217.jpg

 

Kuva-arvoituksen tarina oli seuraava: Nelivarvaskilpikonnamme Terho viettää parhaillaan puolittaista talvilepoa, eli käytännössä se tarkoittaa sitä, että se nukkuu noin kuusi päivää viikossa ja valvoo/torkkuu lämpölampun alla kerran viikossa. Sunnuntaina sillä oli lamppupäivä sekä viikottainen kylpypäivä. Se juo viikottaisen vesimäärän kylpyvedestään ja samalla sen suoli aktivoituu lämpimässä makoilusta. Kylvyn jälkeen mieheni oli päästänyt Terhon käppäilemään olkkariin, ja lopulta konna oli päätynyt jämälankojeni keskelle. Ne ovat sohvan vieressä korissa ja korista pursunneena lattialla päättelemättömien neuleiden kanssa. Mies oli luullut, että konna hakee langoista lämpöä ja käy sinne nukkumaan. Kattia kanssa! Terho oli löytänyt turkoosin alpakkakerän, ja mussuttanut sitä oikein kunnolla. Lanka oli katkennut parista kohti ja muuten lanka oli konnan syljestä kovettunut ja sekoittunut. Mies oli vielä saanut Terhon suusta vedettyä alpakkaa pois. Tämä on jo toinen kerta, kun Terho on nimenomaan turkoosiin lankaan ihastunut, edellisen kerran se yritti useampaan kertaan syödä turkoosia Piikun kehräämön hahtuvaa. Siinä käydään tahtojen taistelu, kun kilpikonna joka haluaa syödä jotain mielenkiintoista vetää päänsä kilven sisään ja tuhisee ja sihisee merkiksi että "tämä on minun, älä koske", eikä varmasti päästä irti. Onneksi mies oli saanut langanpätkän pois Terholta, ja toivotaan ettei mahaan asti sitä olisi mennyt.


Missä Terho?

2150214.jpg


Kuvat ovat kesällä otettuja. Tällä hetkellä konnasta ei saa kuin pyllypäästä ja kilvestä kuvia, jos sitäkään. Usein se löytyy turpeen sisältä nukkumasta.