Tänään on ollut kiireinen ja mukava päivä. Ihana mieheni innostui laittamaan ompeluhuoneeseeni hyllyjä, jotta saisin kaikki kankaani ym. käsityötarvikkeeni järjestykseen. Asumme vanhassa omakotitalossa, ja edellinen omistaja oli laittanut autotallin viereen varastohuoneeseen äänieristetyt levyt ja kattolämmityksen rumpujen soittamista varten. Sain omia tämän huoneen omaksi ompeluhuoneekseni noin kuusi vuotta sitten, kun muutimme taloon. Huoneeseen laitettiin pari kaappia ja pöytä ompelukonetta varten. Maalasin seinät keltaiseksi silloin, ja olin tyytyväinen tähän kaikkeen.

Vuosien myötä kangaskasat kasvavat, ja uusia harrastuksia tulee mukaan. Nyt kun olen innostunut myös virkkauksesta ja neulomisesta, alkaa uhkaavasti lankakasojakin kertymään muovipusseihin milloin mihinkin. Ompeluhuoneeni nurkka alkoi muistuttamaan kaikkea muuta kuin säädyllistä tilaa, eikä siellä enää ollut edes mukava ommella. Viime ajat ompelukone ja saumuri ovatkin olleet sisällä... ja niitä muovipusseja myös.

Talvisin kovilla pakkasilla ei ompeluhuoneessa voi juurikaan oleskella (paitsi erittäin kovan innostuksen vallassa villahousut ym. päällä) ja etenkin ommellessa jalat jäätyvät pöydän alla, eikä sormetkaan meinaa totella kohmeesta johtuen, vaikka lämmitin pöhöttäisikin katossa reilusti.

Tänään mieheni purki vanhat kaapit ja laittoi seinät ja vanhat levyt hyllyiksi. Kävin kahteen kertaan 22km päässä kaupungissa hakemassa tarvikkeita. Ensin ostin tämän ja läjän eri kokoisia ruuveja:

180847.jpg

Hommat jatkuivat, ja ruuvit loppuivat piakkoin. Lähdin uudelleen ostosreissulle, ja erilaisia remonttitarvikkeita lähti yli 100 euron edestä matkaan mukaan. Niillä selvittiinkin aika pitkälle, mutta valmiiksi huone ei vielä tullut. Tosin ei päivän tunnitkaan enää riittäneet hommien tekoon. Hyllyjä tulee vielä lisää toisille seinille.

Tässä Äidin ateljee illan vaihtuessa yöksi. Olen NIIN ONNELLINEN!

180848.jpg

Hyllyt tulevat täyttymään hyvinkin, ja saan lopultakin kankaat esille niin, ettei aina tarvitse etsiä tarvittavaa laatua ja väriä. Jo tänä iltana olen löytänyt vuosien aikana haalimastani varastosta monen monta iloista, unohtunutta yllätystä. Esim. vanhanajan nalleilla kuvioitu pehmeä flanelli :)

Yksi päivän iloisista ja tärkeistä asioista on 12v. poikani minulle tekemä myöhästynyt synttärilahja:

180853.jpg

Sain kauan haaveilemani lankarullatelineen, joka tulee "Ateljeeni" seinälle. Huomenna vielä puuöljy pintaan ja kiinnitys ompelukone- ja saumuripöytien väliin. Niin, saan huoneeseen pöydän ompelukoneelle ja toisen saumurille. Enää ei tarvitse vaihtaa konetta yhdellä pöydällä välillä kesken työnteon. Edellisessä kuvassa vasemmassa alalaidassa näkyy pyöristetty reunan levy, joka on tuleva saumurin pöytä. Sen yläpuolelle mallailin kokeeksi pikkukoreja kaikkea hilpetööriä varten.

Tämä huoneen kunnostus on niin ihana ja iso asia minulle, että olen suorastaan liikuttunut ilosta. Iso asia on sekin, että koko perhe on ollut ilolla hommassa mukana. Suunnittelen jo pikkuikkunaan verhojen ompelua ja omien nalleystävieni muuttoa "Ateljeeheni". Toivottavasti paukkupakkaset eivät tule vielä pitkään aikaan, että ehdin nauttia rauhassa omasta sopestani. Pitää varmaan järjestää perheelle tupaantuliaiset kiitokseksi :)