Tämä kasvivärjäily on todella koukuttavaa touhua! En enää näe muuta kuin kasveja, joilla voisi värjäillä lankoja. Asuinalueellamme ja jopa takapihallamme on niin paljon erilaisia rikkakasveja ym., joita saa sylillisen helposti keräämällä, joten on vaikea olla nyppimässä niitä talteen. Pari päivää kasa lupiineita on odottanut kattilaan pääsyä, riivityt pajunkuoret likoavat toista päivää ämpärissä, pussillinen marketista ilmaiseksi saatuja sipulinkuoria kutkuttelee, saati sitten Tetri Desingistä tilaamani krappijauhe ym. Kesälomaa on jäljellä enää viikko, eikä siinä ihmeitä ehdi tekemään. Yllättävän aikaavievää puuhaa värjääminen on, siinä pitää olla useita tunteja varattuna, vaikka koko ajan kattilan vieressä ei tarvis olekaan olla. Valmiina ja kuivina lankoja voi ihailla vaikka kuinka kauan, kaikki työ kannattaa ehdottomasti!

Tässä kuivuneet edellisten värjäyskertojen langat. Tällä kertaa kaikista tuli eri vihreän sävyisiä.

756594.jpg

- Kaksi ensimmäistä vyyhteä on Jämsän huopatehtaan 100% villaa, vas.puoleinen alunperin luonnonvalkea ja toinen harmaa. Värjäys edellisten värjäysten jälkiliemellä + pajun lehdillä ja pienillä varren palasilla + 10g kuparivihtrilliä. Kauniita vihreitä värejä.

- Oikean puoleinen vyyhti on Jämsän huopatehtaan Retu-sukkalanka, josta piti tulla meleerattua väriä langan koostumuksen takia. Sama liemi kuin edellä olevissa jälkiliemenä + 6g kuparivihtrilliä. Lanka oli liemessä likoamassa ja jäähtymässä yön yli n.14h. Väri kaunis oliivinvihreä, tasainen väri.

Tässä pari kuvaa blogikonna Terhosta. Se rakastaa mansikoita ja sen kantoja. Enpä ole aiemmin hyödyntänyt mansikankantoja, mutta nyt pakastin niitä ison pussillisen herkkupaloiksi Terholle talveksi :)

756611.jpg

756619.jpg

Pihalle päästyään Terho on oikea maailmanmatkaaja. Pikkuruiset jalat kuljettavat konnaa hurjaa kyytiä, ja kaikkea pitää haistella kuin koira. Pitkä ruoho ja pihan kasvit ovat kuin viidakko pikkukonnalle. Voikukan lehdet ovat herkkua, mutta niihin ei Terhon suu yllä. Tänään Terho meni makaamaan saniaisen päälle, ja pääsi syömään rauhassa välipalaansa. Terholla on ulkoaitaus pihalla, ja minulla siellä mukava värjäyskaveri, jonka kanssa on kiva jutella.

756642.jpg