Tänään töissä teimme artesaani-työkaverini ohjauksessa huivit silkkisifongista ja kotimaisesta huovutusvillalevyistä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ensiksi levitimme villaa huivin toiselle puolelle tasaisesti ympäriinsä. Minä laitoin kirkkaanpunaiseksi tämän puolen. Villan paremman pysyvyyden takia sitä neulahuovutettiin ensin vähän laidoista ja villan paksummista kohdista. Tämän jälkeen lämmintä mäntysuopavesiseosta ruiskutettiin ympäri huivia ja villoja. Huivi kiedottiin kuplamuoviin yhdessä muovisen "pötkylän" kanssa ja solmittiin tiukasti kiinni. Edes takaisin veivaten sekä käsillä että jaloilla aloimme huovuttamaan osia yhteen. Kerran rulla avattiin ja vaihdettiin kankaan suuntaa, että villa huopuu hyvin kummastakin huivin päästä kiinni.

287477.jpg

 

Ensimmäisen puolen huovuttua laitettiin toiselle puolelle haluttuja värillisiä villoja. Minä laitoin oranssia ja vihreää villaa. Sama toistettiin kastelun ja rullaamisen suhteen. Sitten ylimääräiset reunoilla olevat villat leikattiin pois. Lopuksi huivi loppuhuovutettiin juoksevan veden alla vaihdellen hyvin kuumalla ja hyvin kylmällä vedellä useita kertoja, ja samalla huivia voimakkaasti puserrellen. Tämän jälkeen huivi venyteltiin pöydällä tasaiseksi reilun vedoin. Tekeminen kesti vajaa 1, 5h välillä muitakin töitä tehden. Huivista tuli napakka ja lämmin, ja sen tekeminen oli tosi mukavaa!

 

Tässä ensimmäisessä kuvassa on kaikkien mukana olleiden huivit valmiina.

 

287455.jpg

Minun huivini raidalliselta puolelta. Punaisesta puolesta tuli kaunis ja tasainen, villamainen pehmeä pinta. Hyvin huopui myös raidat, ehkä seuraavan huivin kohdalla laittaisin "väriläiskiä" hyvin ohuina villahahtuvina, ja näin siitä tulisi rauhallisempi vaikutelma.  Huivin koko on 140cm x 66cm. Silkkisifonki on ostettu Merinovilla.com:sta. ja villat tilattu Piikulta.

287457.jpg