Kiitos kommenteista! Arvasin, että joku muukin kuin minä tykkää noista väreistä. Vastaan muutamiin kysymyksiin värjäyksestä:

Marja kysyi värisävyjä langoissa. Eilisissä kerissä oli oranssi-ruskea, sininen ja vihreä sekoitettuna + ruskea, sekä violetti. Kaikki tein liukuvana. Laitoin ensin vyyhdin toisen pään veteen, ja vähitellen laskin sitä lisää, samalla toisella kädellä sekoittaen, jotta väri tarttuisi tasaisesti. Kahdessa vyyhdissä jätin värin tarttumisen jälkeen vyyhdin puoliskon tekeytymään kattilaan n. 20 minuutiksi, ja tämän jälkeen vaihdoin vyyhdin päätä ja samat toimenpiteet toisen värin kanssa. Keskikohtaan tulee mukava liukuma, kun lanka imee itseensä vaaleaa väriä. Väriä täytyy pistää riittävän vähän veteen, jotta se tarttuu toiseen päähän vyyhtiä ja vähenee ylöspäin tultaessa. Näissä on vain noin 0,3-0,5 ml väriä per vyyhdin pää.

Teija kysyi onko reaktiiviväreillä värjääminen suhteessa KoolAidiin helpompaa/parempaa. Itse olen vain muutaman kerran KoolAideilla värjäillyt, enkä voi sanoa hirmuisesti siihen ihastuneeni. Näissä reaktiiviväreissä on huomattavasti voimakkaammat värit, ja annostelu helpompaa ruiskujen avulla, joten tykkään tästä kyllä paljon enemmän.

Olen yrittänyt saada turkoosia väriä aikaiseksi, mutta en osaa. Näissä väreissä ei ole valkoista, joten sinistäkään ei voi laimentaa sillä. Onko vinkkejä?

Reilun viikon aikana on valmistunut kolmet sukat. Eilen päättelin ja kuvasin kaikki.

1214067.jpg

Tavissukat, 79g. Lanka Wolle Hartmuth. Koko 39. Puikot nro 3. Mukava lanka neuloa.

1214071.jpg

Isognun blogista löytämäni Tiinan pitsisukat. Lanka Seiska Veikka, vaalea farkku, menekki 84g. Puikot 3. Koko 37/38.

1214081.jpg

Tiinan pitsisukat, koko 39. Lanka Novitan Raita, menekki 97g. Puikot 3,5.

Lahjalaatikko alkaa pikkuhiljaa saamaan täytettä. Näistä sukista heti huomenna yhdet päätyvät 40v. lahjaksi ystävälleni.