Hyvää Tapaninpäivän iltaa!

Ihanaa joulua on vielä hetki jäljellä. Nautin siitä täysin rinnoin. Annan kynttilöiden palaa vielä monen monta iltaa, eikä kuusen pois viennillä ole mitään kiirettä. Kinkku loppui tänään, muita jouluruokia on vähän jäljellä. Äsken tehtiin makoisia Lindströmin pihvejä ylijääneistä punajuurista. Suklaata on vielä pitkäksi aikaa jäljellä, sitä ei ole paljoakaan kulunut. Teinipoikani tekemä suklainen konjakkikakku oli jymymenestys, suku ylisti ja kiitti tekijää. Tilasin jo ensi viikoksi uuden, nam.


Kuvassa poikani tekemä suklaakakku sokeriaprikooseilla koristeltuna. Taloussuklaata kakkuun meni toista levyä ja kuohukermaakin reilusti... Arvatkaa vain, se suli suuhun!

Joululahjoja tein koko joulukuun, ja pikku hiljaa pitkin vuotta. Laitan kuvia niistä joita en ole vielä blogannut aiemmin.


Tyttären erityisopettajalle Orvokki-mummon sukat koko 39, Novitan Raita -lanka, menekki 101g. Puikot 3,5 (tai 3?) Avustajalle annoimme hänen lempiväriset lilat Pinjat.


10v.kummipojalle Jämsän huopatehtaan 2kertaisesta hahtuvasta huovutetut lapaset, 76g.


14v. kummitytölle Regian Softy -langasta (color ja valkoinen) kokoa 39 unelmanpehmeät perussukat. 86g, puikot nro 3.


11v. kummitytölle Orvokki-mummon sukat kokoa 37/38 Filonan sukkalangasta. 56g, puikot nro 3.


6v. kummitytölle Siili-lapaset Novitan Raita ja Tango-fani -langoista. 63g, puikot 3,5.


Apelle Polkka-langasta perussukat kokoa 43. Menekki n. 140g, puikot 3,5.


Siskolleni Orvokki-mummon sukat kokoa 39/40, ja joita joudun hieman vielä pienentämämään. Filonan sukkalanka, 65g, puikot nro 3.


9v. kummipojalle Novitan Hahtuvasta sekä 2 kertaisesta Jämsän huopatehtaan hahtuvasta lapaset.

Mieheni siskolle menivät pukinkontissa oranssit Terhot.
Ja neljä tyttöystävääni saivat valita lahjapussista jo marraskuun tapaamisessa itselleen lahjasukat.
Ponimme tallinpitäjää muistimme limenvihreillä Kertuilla.

Ompelu kuuluu ehdottomasti joulun tunnelman tuojiini. Silittelin ja hiplailin nallekankaitani usein ja hartaasti. Muutamalle tein niistä joulukortin, ja kaikille muillekin tein kangas-kartonkikortit (n.40) erilaisista jouluisista paneelikankaista.


Hyvällä ystävälleni tein kaksi tarroilla suljettavaa nallepussukkaa, toinen ruudullinen ja pienempi on tuon ison sisällä. Samoin Trekking XXL oranssi sukkalanka.


Pelagialle lähti juuri ennen joulua tämä arvontavoittopaketti, ja sinnekin ompelin mukaan kaksi nallepussukkaa tarranauhasuulla.

Jos tästä taas palaisi jouluntunnelman pariin kynttilöiden loisteeseen ja ihanan Onlinen ohuen ja värikkään sukkalangan pariin. Kertakaikkisen addiktoiva lanka...