Kävin tänään lasten kanssa naapurikunnan markkinoilla. Katseeni kiersi kojuja, ja toivoin löytäväni valmiiden käsitöiden joukosta myös itselleni materiaalia. Kojuissa myytiin mukavia kädentaitajien luomuksia, etenkin yhteen pontsomalliin ihastuin. Siinä oli käytetty kolmea eri langanväriä ja tehty kukkia verkkojen väliin. Jospa malli tulisi joskus vastaan, niin sellaisen voisi opetella tekemään. Huivinakin se olisi kaunis.

Löysin kuin löysinkin käsitöihin materiaalia. Ensin paikalliselta taiteilijalta ostin kankaalle painettuja kuvia, mm. sammakko, siili ja lehmä. Niitä on kiva käyttää omissa töissä pirteyttä antamaan. Lisäksi ennen pois lähtöä huomasin poppana-asujen ja somisteiden lomassa pienen kyltin, jossa luki "poppananauhaa". Sain viimeisen 500g oranssia nauhaa ja toisen mokoman sammalen vihreää. Kilohinta oli 21kg ja tasan sen verran nauhaa tulikin. Poppanakoria oli sen verran mukava tehdä, että nyt päätin kokeilla kassin virkkausta. 1kg:sta taitaa tulla parikin kassia.

141923.jpg

Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä omia korvakoruja. Se olikin todella mukavaa ajankulua. Helmiä pitää ehdottomasti hankkia lisää... Olen tänään pitänyt koko päivän korvakoruja korvissa, eikä allergista reaktiota ole tullut. Monet hopea- ja rihkamakorut aiheuttavat sellaisen parissa minuutissa.

141926.jpg

Huomenna aamulla vaihdetaan paikkakuntaa ja lähdetään poikamme harrastuksen parissa viikonlopuksi muualle. Taas näen päiväunia ihanista käsityömateriaalilöydöistä, joita vieras paikkakunta voi ehkä tarjota.