Vasta

 

Keskikesän juhlaamme kuuluu sauna, uinti ja vasta. Poikani tarkoitus oli tehdä vasta ensimmäistä kertaa elämässään. Kierreltyään hetken hän tuli pettyneenä pois, ei ollut löytynyt koivunoksia. Kerroin paikan, mistä minä lapsena sain aina hyvät vastatarpeet. Ei kiinnostanut kuitenkaan poikaa enää homma. Lähdin itse katsomaan koivuja. Hyvänen aika, ne nuoret koivut, josta sain aikani hyvät vastat, olivatkin kasvaneet kymmenien metrien korkuisiksi isoiksi puiksi. No, olihan tässä aikaakin vierähtänyt sen parikymmentä vuotta…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nuoria koivuja ei todellakaan enää lähistöltä löytynyt, joten vastani jäi rimpulaksi ja ohueksi. Se kuitenkin täytti saunan mahtavalla tuoksullaan, ja jokainen sai hakata itseään tarpeeksi paljon, että tiesi vastoneensa.

 

686570.jpg

 

Lintuperheitä

 

Pienessä järvessä kävi vilske juhannuksen aikaan, kun kolme sorsapoikuetta sekä upea joutsenperhe vieraili laiturin luona päivittäin. Joutsenpariskunnalla oli viisi harmaata untuvikkoa mukanaan, ja perhe kulki sulavasti peräkanaa pitkin järveä. Aattoiltana perhe varmaan ihmetteli juhannuskokkoja.

 

686571.jpg

 

686654.jpg

 

Auringonnousu

 

Sunnuntaiaamuna hieman ennen kello kuutta istuin laiturilla neulomassa. Aurinko paistoi jo silloin kuumasti. Sorsaäiti neljän poikasensa kanssa viihdytti minua tunnin verran ihan vieressäni. Käki kukkui, lokit kirkuivat, järven pinnasta nousi salaperäinen usva.

 

686585.jpg

 

Raidallista

 

Kesälomani aloitti ohuesta sukkalangasta neulomani perussukka. Langat tulivat jo maaliskuussa, ja ovat poltelleet kätköissä. Käteni vaivan takia en ole voinut neuloa noin kolmeen kuukauteen. Mieliteko sukkien neulomiseen on ollut voimakas, lähes pakottava kipu. Lymfaterapia on tuottanut tulosta, eikä käden särky ole päivittäistä, vaikka turvotus onkin vielä käsivarressa melkoinen. Sain luvan aloittaa rakkaat käsityöharrastukseni sopivassa määrin uudelleen. Nyt täytyykin pitää varansa, etten liikaa innostu. Toinen raitasukka on nyt vasta tekeillä, sillä välissä valmistui lahja äidilleni.

 

686589.jpg

 

Lanka Socken Wolle (75% villa, 25% polyamidi). 14silmukkaa/puikko. Puikot 3,25 bambuiset. Sukan koko 38/39.

 

Juhannussukat

 

Äitini täytti juhannuksena 60v. Vanhempani lähtivät ”synttäreitä pakoon”, joten pystyin neulomaan rauhassa lahjasukat. Tein kevyet pitsisukat kesätuulen ohjatessa puikkoja. Iltanuotiolla kudin oli myös mukana, ja taisi savun hajukin tarttua pitsiin.

 

686600.jpg

 

686603.jpg

 

Lanka Gedifra Cotton Socks Color, menekki 43g. Puikot 3,25 bambuiset sukkapuikot. 14 silmukkaa/puikko. Malli suunnittelematta, vain kokeilua. Kuvassa hieman reilu omaan jalkaani. Koko 39.