Ihanaiset joulupäivät ovat takana, ja huomenna alkaa taas työt. Joulukuusi saa vielä olla paikallaan, ja muutenkin kynttilät ja valot tuovat tunnelmaa vielä pitkään kotonamme. Tämä rauhallisuus, yhdessä olo rakkaiden kanssa ja toisten ilahduttaminen ovat niin voimaannuttavaa sydämen ravintoa, että tästä pitää nauttia pitkään.

Nyt on aika päivittää joulupukin salaisuudet, jotka eivät vielä ole blogini kirjanpidossa. Täältä on niin helppoa käydä tsekkaamassa jälkeen päin omia muistiinpanoja. Laskin, että 25 pehmoista pakettia lähti käsistäni eteenpäin joululahjakääreisiin pakattuna. Kannatti aloittaa lahjavalmistelut jo vuoden alussa. Viimeisillä viikoillakin tuli neulottua lahjapaketteja useampiakin, mutta minkäänlaista paniikkia niistä ei tullut. Oli hauskaa!!!

13v. kummipoikamme toive oli saada huovutetut lapaset (neljäs tai viides kerta toivomuksena, joten ilmeisesti hyväksi todetut). Viron hahtuvasta neuloin nämä jättiläiset nro 7 bambuilla. 9 silm./puikko, pituutta korkeudessa 38cm.  Pesukonehuovutus 40c. Peukalot eivät huopuneet jostain syystä juuri lainkaan, ja ne huovutin käsin saippuan kanssa. Huopuminen tapahtui nopeasti kuuman ja kylmän veden sekä saippuan + hankauksen avulla. Valmiit lapaset painoivat 60g. Korkeutta valmiina 25cm, leveyttä 9-10cm. Valmiina lapasista en muistanut ottaa kuvaa, katson milloin saisin otettua.

12v. kummipojalle Raita Seitsemän Veljestä sukat, koko 37. Painoa 92g.  Puikot 3,25.

Ystävälle Järbo Garn Mellanraggi, väri 28005,  -langasta sukat kokoa 39, menekki 90g. Puikot nro 3.

Novitan Neulomon Joululahjavaihtoparilleni alpakka-villa -kämmekkäät Pinja-kuvoilla, 35g.

Pojallemme ohuet perussukat kokoa 43. Lanka Lana Grossa Meilenweit Marmi. Paino 75g. (Itselleni muistiin, ennen kärvikavennuksia 73 riviä) 17silm./puikko. Puikot nro 2,5.

Tyttärellemme ohuet perussukat, kokoa 35. Lanka Super Soxx Color (väri 630.0151) Menekki 52g. Puikot 2,5 Knit Pro.

Äidilleni Fabel- sukat, koko 38/39. Ihana punainen väri (106) sai raidoituksen Fabelin jämistä. Paino n. 65g.

 

Tähän tulee kuva säärystimistä

 

Kummityttö toivoi lahjaksi säärysimiä, ja ne tein vaalenpunaisesta Isoveljestä sekä yläreunasta olevasta Sissy-langasta, 104g. Puikot bambut nro 6 ja alaresori nro 5. Koko pituus 27,3cm.

Näistä sukista kolme vasemman puoleista on marras-joulukuussa neulottu paikallisen keskussairaalamme vastasyntyneiden teho-osastolle (oik.puol. sukat jo aikaisemmin). Vein sukat jouluaattona sairaalaan. Nyt neulotuilla sukilla painoa on n. 75g, lankoina Nalle Marjaretkeä Lakkaa ja Mustikkaa sekä vihreät Fabelia mallilla Supervauvan polvisukat.

Hyvää loppuvuotta!