746996.jpg

Muutama päivä on taas hurahtanut mummolan mökillä uidessa ja saunoessa, mutta sitä ennen oli parin päivän värjäyssessio. Tällä kertaa väriaineita tuli maitohorsmasta, mesiangervosta sekä pietaryrtistä. Liemet olivat kuin konsanaan Noita Nokkosen keitoksia ja haju karmea. Vetta satoi kaatamalla, mutta minulla oli lystiä kun sateessa paitasillani huuhtelin lankojani.

747002.jpg

Tällä kertaa kaikista langoista tuli keltaisia, hieman eri sävyisiä kustakin kasvista. Puretusaineena jokaisessa oli aluna.

747005.jpg

Kuvassa vasemmalta lähtien:

- Mesiangervolla värjättyä Seiska Veikkaa kaksi vyyhtiä

- Maitohorsmaa + muutama lupiinin varsi ilman kukkia Jussilla (helein keltainen väri näistä vyyhdeistä)

- Kahden edellisen yhteen laitetulla liemellä jälkivärjäyksenä Jussia.

- Pietaryrtti (ei kukat, vain varret ja lehdet) ja Jussi-lanka

747059.jpg

Mökiltä on matkaa Jämsän huopatehtaalle alle tunnin verran. Lähdin hyvän ystäväni kanssa langanhakumatkalle sinne. Mieleen ei lainkaan tullut, että puoti kenties olisikin kiinni kesälomalla. Niinpä oli, mutta erittäin ystävällinen myyjä tuli palvelemaan meitä kauppareissullaan ja lähdimme suut messingillä pois liikkeestä. Tämä on yksi parhaita kesälomamuistoja tältä kesältä. Oma ostostulokseni oli 3kg värjättäväksi tarkoituttua lankaa, josta 2kg on 100% villaa (luonnon vaaleaa ja harmaata), ja loppu kilo 60% villaa oleva Retu-lanka. Sillä pitäisi saada ns. meleerattua lopputulosta. Retun kilohinta ei ollut kuin 10€/kg, ja villankin vain 20€/kg. Koko iso lankakasani maksoi vain 52€. Mukana tässä on myös viisi Erämiehen sukkalankaa (1,50€/100g) sekä hahtuvakiekko. Puodista he myös lähettävät lankoja mielellään, laatuja on paljon.

747118.jpg

Tänään sain haettua Yliopiston apteekista tilaamani puretusaineet. Sain kahta laatua, kovin oli hakusessa puretteet ja nekin piti tilata. Jos tiedät, mistä niitä saisi tilattua/ostettua, niin olisi mukava tietää.

Värjäämisiin :)