EDIT: Kuva valmiista ja pesukoneessa käyneistä lapasista.

Tove-lanka alkoi samantien muovautua lapaseksi, kun postista ne sain. Väri on ihanan omenanvihreä. Etsin eri blogeista kokemuksia Tovesta ja silmukkamääristä. Päätin kokeilla ensimmäistä versiota 40 silmukalla, ja tekovaiheessa olin jo varma, että lapasista tulee kummitytölleni joululahjalapaset, sillä niin naftilta ne tuntuivat leveyssuunnassa siinä vaiheessa. Oletin, että pesukoneessa ne pienenevät lisää.

Yllätys oli iloisen positiivinen, sillä pesukoneessa käynnin jälkeen lapaset olivat kuin minulle tehdyt, ja venytyksiä tarvittiin vain vähän! Ne ovat juuri sopivan kokoiset, eivätkä pyöri käsissä, sellaisista tykkään. Lapasten pituudesta oli häipynyt reilu 6cm, mutta leveyteen oli tullut 8 mm lisää. Villan pinta on kuin pumpulia ja on kauniisti pörheä. Lapaset ovat ohuet ja pehmeät, eivät sellaiset paksut reilusti huovutetut tumput. Pesuohjelmana käytin pikapesua 40c, ja kone pyöri n. 45 minuuttia. Tässä kuva eilen huovutetusta ensimmäisestä lapasesta, ja tänä aamuna peukalon saaneesta ei huovutetusta-versiosta.

261731.jpg

Olen onnellinen, kun onnistuin saamaan itse aikaiseksi nämä ihanat lapaset! Tykkään hirmuisesti!

EDIT: Kuva lisätty

262399.jpg

Tove-lapaset, pesukoneessa pikapesussa 40c n. 45min. Lapaset pestiin eri konellisissa, ja ensimmäinen huopui paremmin kuin toinen. Langanmenekki 40g. Bambupuikot nro 3.