Eilinen ilta oli lämmin, ja hain kasveja auton takakonttiin parin kilometrin päästä. Kattilassa kiehumisen aikana istuskelin keinussa neulomassa, ja kynttilänkin laitoin jo palamaan. Oli niin mukavan syksyinen ilma. Kuvasin kirpparilta löytämäni ihanat vuoden 1960-luvun käsityölehdet. Kuvassa oleva valkoinen emalikannu on myös löytöni, johon ihastuin kovasti. Lehden päällä on eilen illalla tyttäreni tekemät kauniit rannekorut minulle.

797160.jpg

Kotiliedessä oli mukavia lapasia, etenkin tuo vihreä miellytti (ilman tupsua) minua.

797166.jpg

Minun neuloessa tytär leikki tarjoilijaa, ja sain maukkaita leikkiruokia -ja juomia eteen tarjoiltuna. Tyttökin ihastui emalikannuuni, ja toki siitä riittää iloa meille molemmille. Kuvassa myös viime viikkoinen kirpparilöytö: rautainen pata. Mietin millä tavalla sitä voisin hyödyntää kasvivärjäyskissäni.

797163.jpg

Tässä vielä tunnelmakuva viikon takaisesta värjäysviikonlopusta ystäväni kanssa mummolan mökillä. Vein oman sähkölevyni äidin levyn kaveriksi, ja näin saatiin pidettyä koko ajan kaksi kattilaa kuumana. Opetin ystävälleni kasvivärjäyksen alkeita ja hän sai mukaansa kahdeksan eri kasveilla värjäyttyä vyyhtiä. Itse värjäsin kaksi vyyhteä koivunlehdillä. Niistä tuli kauniita keltaisia.

797174.jpg