Ihana, rauhallinen viikonloppu on takana. Pilvinen sää on tehnyt sisälläkin pimeän olon, ja on saanut istua kynttilöiden valossa ja nauttia hiljaisuudesta. Teetä on kulunut paljon, ja puikot "kilisseet". Sukkasadon Hillokellariin valmistui vielä viimeiset sukat.

Tein pari vuotta sitten ystävälleni Rallanan bambulangasta sukat, jotka olivatkin hänen lempparinsa pehmeytensä takia. Ystävä käytti sukat kertakaikkiaan loppuun, ja oli parsinut niitä niin paljon kuin kykeni. Jalkapohjat olivat aivan reikiä täynnä, ja sukkalanka täysin läpinäkyväksi ohentunutta. Varret sen sijaan olivat kuin uudet, ei lainkaan nyppyjä.  Leikkasin jalkaterät pois, ja neuloin jäljellä jääneellä langalla sekä Opalin harmaansinertävällä langalla raitoja. Eihän nämä kauneuskilpailuja voita, mutta käyttöikää tulee kuitenkin ehkä pari vuotta lisää. Yllättävän kauan kyllä vie purkaa sukkaa ja saada ehjästä langasta kiinni, sekä poimia silmukat...

Kantapää ja teritys vanhoihin Rellanan Bambus Panda sukkiin, yksivärinen siniharmaa kantapää ja raidat Opal-lankaa, uuden langan menekki n. 45g. Puikot nro 2,5, paino 65g. (38)

Vas.  sukat O(p)i Villasukka- lanka mustikansininen, koko 35, paino 83g. Puikot 3,25.

Oik. sukat Laurin Villalanka (75% villa, 25% polyamidi. Valmistuttja Natura, Tampere), koko 35, puikot nro 3,25, langan menekki 75g. Lanka on uusi tuttavuus, ja erittäin positiivinen sellainen, ainakin neulomismukavuudessa. Hyvin pehmeää ja liukasta, ja arvaan langan sisältävän aloe veraa ja / tai jojobaöljyä, sen verran liukasta ja rasvasta lanka on. Mainintaa öljyistä ei ole, mutta rasvaisuus on mielestäni lähes Stepin luokkaa. Siis liukkaampaa kuin Novitan Nalle Kukkaketo. Varressa oleva vihreä väri oli ohutta ja vielä liukkaampaa kuin harmaa. Tytär pääsee koekäyttämään sukat, ja katsotaan kuinka kestää ja nyppyyntyykö.

Sukkasadossa minulta valmistui 10 pari sukkia.

Syyskuussa löysin suloisen enkelisalkun koulutusreissulta, ja se on päässyt erään keskeneräisen sukkaparin säilytyspaikaksi hyllyyn. Näitä pieniä, mutta tärkeitä ilonaiheita.