Viikko sitten yritin vanhoista kirpparilta ostetuista villasukista saada neulekuviota selvitetyksi. Heti ensimmäisten kerrosten jälkeen huomasin, etten onnistunut lainkaan saamaan lähellekään samanlaisia kaaria aikaiseksi kuin valmiissa sukassa oli. Siitä se sitten lähti, Terho-sukkien mallikerta syntyi itsestään ja päätin kokeilla miten se istuisi sukkaan. Mukavasti sopi, ja kuuden sukan neulomisen jälkeen uskallan laittaa sen blogiin näytille kahtena eri versiona. Sukat saivat blogikonnamme nimen, sillä näin mallikuvioissa marssivan pieniä kilpikonnia peräjälkeen. Ja kun vielä vietettiin kansainvälistä eläintenviikkoa, niin nimi oli valmis.

Koska sukan syntyminen oli vähän kuin vahinko, ja en ole aikaisemmin ohjeita kirjoitellut, niin mielelläni otan vastaan tiedot epäkohdista ja mahdollisista epäselvyyksistä. Kiva olisi nähdä joskus jonkun muunkin neulomat Terhot, joten laita viestiä jos testaat ohjetta.


Ohje:

Novitan Nalle-lanka, koko 38. Puikot nro 3. Langan menekki 79g.  Kokoa on helppo pienentää tai suurentaa lisäämällä/vähentämällä joko pitsikuviota mallikertojen määrällä (viidellä jaollinen), tai resoriosuutta muuttamalla halutun suuruiseksi. Kokoon 39/40 neuloin kuusi mallikertaa + kaksi nurjaa silmukkaa kolmannella puikon lopussa (eli yhteensä 59 silmukkaa).

Luo 54 silmukkaa jakaen ne seuraavasti:

   1. puikko 13 silm.
   2. puikko 15 silm.
   3. puikko 12 silm.
   4. puikko 14 silm.

- 1. ja 4. puikoilla neulotaan 1 oikein, 1 nurin joustimena, niin että mallikuvion vieressä 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa on aina oikea silmukka.

- 2. ja 3. puikolla neulotaan kuviota toistaen viisi kertaa + 3. puikon lopussa aina kaksi nurjaa silmukkaa.

- mallikuvion ensimmäisellä kerroksella silmukoita tulee lisää viisi, mutta ne kavennetaan pois neljännellä kerroksella.

- neulo varresta haluamasi pituinen.

- mallisukassa on vahvistettu perinteinen kantapää

- kantapääkavennusten jälkeen silmukoita jää 3. ja 4. puikolle 14s./puikko.

- aloita sädekavennus kun pikkuvarvas on peitossa.

 

S              ∆    -    -
S    I    I    I    -    -
S    I    I    I    -    -
S    I    I    o    -    -

      - = nurja silmukka

      I = oikea silmukka

      o = langankierto

S = takareunasta oikein neuloen

∆ = nosta yksi silmukka neulomatta, neulo kaksi oikeaa silmukkaa ja nosta neulomatta jätetty silmukka neulottujen silmukoiden yli

 

Lupiinivärjätty ohut saksalainen sukkalanka (100g/420m), puikot Knit Picksit nro 2,5. Langan menekki 60g. Sukan koko 38. Silmukoita 60 (15 silmukkaa per puikko). Varsi neulottu kokonaan Terho –pitsikuviolla ilman resoria.

Blogikonna Terho lempipuuhassaan, kiipeilytelineenään perheemme kenkäkanta.

                         Mukavaa ja rentouttavaa syyslomaa!