Olen yrittänyt jo tovin päivittää blogiani, mutta Vuodatuksen kuvat eivät ole aunneet, samoin kuin ei kuvagallerianikaan. Lopulta Firefoxin sulkeminen auttoi, kuten aiemminkin.Tämä on joka kertainen päivitysongelmani.

Ongelmia on myös valokuvaamisessa! Pudotin digikameramme maahan pari viikkoa sitten, ja jotain rikkoutui kamerassa. Lähikuvia ei tule kuin sumuisena, eli tarkennus ei onnistu. Samoin salamaa ei toimi, eikä nappulat pelitä. Harmittaa aivan vietävästi, sillä olen tykännyt tästä kamerasta ja kuvaan päivittäin eri asioita! Aloin jo salaa toivomaan, että saisin 40v. lahjaksi uuden ja kunnollisen kameran... Tosin talous ei ehkä sitä kestä.

Eilen hain mökiltä viimeisen lupiini-vyyhdin, joka olikin likoutunut kaksi vuorokautta kattilassa lupiinien kanssa liemessä. Siitä tulikin ihana limen vihreä alunalla puretettuna.

Kiitos Mette loitsusta: "Älä tule paha keitos, tule hyvä keitos!" Se tepsi, ja sain mieleisen värisiä lankoja. Kolmea eri vihreää, joista kaksi ensimmäistä 100g vyyhtiä pelkissä lupiinin violeteissa kukissa uitettuna (alunapuretus). Niistä tuli aivan uuden väristä "jäätävän vihreää", kuten mieheni totesi, eli siniseen vivahtavaa, mutta kuitenkin vihreäksi luokiteltavaa. Vaikeaa edes sanoilla kuvata tuota väriä. Nämä kaksi vyyhtiä ovat kuvassa vasemmalla. Kolmas vasemmalta on tämän liemen jälkiliemi, ja siitä tuli kaunis vaalean vihreä. Oikean puoleisin on se 2vrk liemessä lillunut lupiinin kukilla, lehdillä ja varsilla marinoitunut versio. Tuota väriä lähinnä halusinkin. Kaikissa on alunapuretus, joka on värjätessä lisätty. Lanka on Nallea. Sitä pitäisikin ostaa lisää, sillä Novitan uudessa värikartassa ei ole valkoista Nallea enää lainkaan. Todella tyrmistyttävä uutinen. Muutenkin Nalle tuhoutuu uusien lankojen tullessa markkinoille, vain viisi väriä jää perusnalleen. Olen todella pahoillani tästä.

Harmittelen suuresti epäselvää kuvaa ja värien vääristymistä!!!

1246447800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä on sisällä sekä ulkona 26c lämmintä. Terho nauttii kuumista päivistä ulkoaitauksessaan, ja makailee jalat pitkänä pyyhkeen päällä. Iltapäiväksi tai illaksi on luvattu ukkosta, ja ilman kosteus kyllä sitä enteileekin. Toivottavasti ei tule paha ukonilma, sen verran niitä pelkään, että mielummin vetäytyisin kilven sisään kuten blogikonna. Nyt kuitenkin menen tunniksi sohvannurkkaan neulomaan sukkaa sekä katsomaan lempisarjaani Pieni talo preerialla :)

Auringonpalvoja Terhon kuva viime kesältä.

1779225.jpg

Kaikille kesäloman viettäjille rentouttavaa lomaa ja kaikille muillekin hyvää heinäkuuta!