Tänään päivällä valmistui tyttäreni villapusero Noro Kureyonista. Tilauksesta lähtien prosessi herätti jännitystä, onhan langat arvokkaat. Paketin saavuttua ihastuin lankoihin, mutta aloittaessani neuletta koin alkujärkytyksen, sillä lanka oli huomattavatti paljon odottamaani karheampaa. Ensimmäiset kerät neuloin peläten, suostuuko sittenkään herkkähipiäinen tyttö puseroa käyttämään. Omia herkästi kutiavia käsiäni lanka ei kutittanut/ärsyttänyt missään vaiheessa, ja tytölle puseroa kokeilessa trikoopaidan päälle sain vihreää valoa langan mieluisuudesta. Hihallisen alupaidan läpi ei ainakaan kutissut. Tyttö silitteli puseroa ja mahaansa ihastuneena, ja uskalsin jatkaa etenemistä.

Tänään kuvia otettaessa tytöllä puseron alla oli vain hihaton paita, ja Norot kutittivat ilmeisen kovasti ihoa. Pusero oli saatava pois heti päältä kuvaussession jälkeen... Lupasi kyllä käyttää puseroa myöhemmin toisen paidan kanssa :)

Puseroa oli mukava neuloa, lanka tuntui hyvältä ja neule eteni nopeasti. Langassa on heittelyä paksuudessa, ja muutama solmukin tuli vastaan. Neuleen pinta elävöityy herkästi sekä langan paksuuden vaihtelun että värisävyjen muuntelujen mukaan, siitä ehkä tykkää tai ei tykkää. Kerissä on värivaihtelua joka kerän mukaan, eikä ennalta voi arvata lopputulosta. Toisen kerän loppu ja seuraavan alku saattaa saada aikaa leveän väriraidan. Tummaa metsänvihreää oli mielestäni lapsen puseroon hieman liikaa, ja kerin pari kertaa sitä pois useita metrejä ja vaihdoin paikkaa. Kuvissa näkyvä turkoosi ei ole "oikeaa turkoosia", vaan enemmän vihreää. Se oli hienoinen pettymys. Kaikesta huolimatta puserosta tuli mieluinen ja kaunis, ja olen tyytyväinen siihen.

430415.jpg

430419.jpg

130cm pusero, lanka Noro Kyreyon: väri 184. Langt tilattu www.woolneedlework.com. Malli oma. Neulottu pyörönä, samoin hihat pyörönä suoraan paikoilleen. Pusero-osassa silmukoita 130, kainaloaukoista silmukoita poimittuna 56, käden resoreissa 44, ja kaula-aukosta 53.

Addin pyöröt 5 ja resoreissa Addin pyöröt 4.

Langanmenekki 272g.