Neuloin eilen illalla tv:tä katsoessa Pirtin kehräämön hahtuvalangasta hatun. Malli on omasta päästä nro 8 sukkapuikoilla tehty, reuna 10 puikoilla (67 silmukkaa). Tänään huovutin sen pesukoneessa. Ensin 40c, ja sitten vielä toinen pikapesu 50c. Hatusta tuli juuri oikean kokoinen ja näköinen, olen todella tyytyväinen ensimmäiseen huovutushattuuni. Nimesin sen Pihlajanmarjapipoksi mallin ja värin mukaan.

Pipo ennen huovutusta:

129734.jpg

Tässä toisesta pesusta tulleena. Ekan pesun jälkeen muoto oli vielä normaalin mallinen ja muovipussit siististi hatun sisällä (pussit kiinni viidellä isolla hakaneulalla).

129746.jpg

Pihlajanmarjapipo valmiina (vielä kosteana)

129749.jpg

Aion tilata lisää eri värisiä Pirtin kehräämön lankoja. Nyt kysynkin teiltä kokeneemmilta mitä eroa on hahtuvavyyhdillä ja hahtuvakiekolla? Onko erona vain muoto, vai onko langassakin eroavaisuuksia? Tuolla kehräämöllä näyttää olevan kesätarjouskin kirjavista meleeratuista langoista.

Eilen kävin CityMarketissa ja lankahyllyllä näin punaisessa Woolissa hintalapun 0,10e. Muissa oli normaalit hinnat. Otin lankoja mukaani ja etsin hintanäyttölaitteen ja se kertoi saman hinnan. Keräsin kaikki 15 rullaa mukaani, ja vielä varovasti kassalta tarkistin että mikähän on hinta... Joo-o, sain 15 kerää 1,50e! Nuori mieskassakin nauroi, että halvalla lähti. Mikähän langassa lienee vialla?

Yöllä juutuin Tiitsan sivuille jälleen kerran tankkaamaan Salomoninsolmuohjetta. Nappasin ensimmäisen näkemäni lankarullan eteeni ja aloin harjoittelemaan kuvaohjeistuksen kanssa virkkaamista. Lopetin sen klo 3.30...

129754.jpg