Reilussa vuorokaudessa muuttui hartiakipuni järkyttäväksi käsisäryksi, puutumiseksi ja eilen illalla käsi turposi. Aamulla kävin lääkärissä ja hän totesi koko käsivarren tulehduksen, sain tulehduskipulääkereseptin ja loppuviikon sairaslomaa. Lääkärikäynnillä käsi oli jonkin verran turvoksissa, mutta en ollut lainkaan siitä huolestunut, eikä ollut lääkärikään.

 

Jouduin olemaan tänään töissä muuttoa seuranneen avajaisjuhlan takia, ja käsi alkoi iltapäivästä turpoamaan pikkuhiljaa lisää ja rystyset lähes hävisivät näkyvistä. Vasen nimetön sormuksineen alkoi ahdistaa jo aika pahasti, enkä saanut sormusta pois vaikka pidin kättä lumihangessa, hankasin saippualla ja liotin jääkylmässä vedessä. Sormet ja koko käsi vain turposi lisää, ja naureskelimmekin töissä tilanteelle vielä siinä vaiheessa. Lähdin töistä pois, ja viiden minuutin päästä apteekissa sormi alkoi muuttumaan punertavan-sinertäväksi, ja henkilökunta kehotti painokkaasti välittömästi ottamaan sormuksen pois. Milläs otat, kun ei lähde? Miehenikin oli aamulla lähtenyt reissuun, eikä sormuksen katkasijaa heti löytynyt. Soitin isäni apuun, ja lähdin kiireesti ajamaan häntä vastaan ja tapasimme puolessa välissä n. 20km. Sormi oli siinä vaiheessa jo ärhäkän näköinen ja eri värinen kuin muut, ja sitä särki… Naps, sanoi leikkuri, ja vihkisormuksen palat sinkoilivat pois sormesta ABC-huoltamon parkkipaikalla. Nimetön oli hurjan näköinen! Isä sanoikin, että viime tippaan jäi tilanne, ja toki tajusin sen siinä itsekin, kun katsoin sinertävää sormea. Kyyneleet olivat siinä vaiheessa silmissä kivusta sekä surustakin. Tässä kuva pari tuntia tästä tilanteesta, ei edelleenkään kaunista katsottavaa, vaikka nimetön sormi onkin paljon paremman näköinen jo… Jos tästä tarinasta voi jotain oppia, niin älä koskaan vähättele niska-hartia-käsiseudun kipuja.

 

369179.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Päivän pelastus on rapakon takaa tulleet ihanat tilkkutyökankaat! Nyt voin niitä silitellä ja haistella, kun lankoihin ja puikkoihin ei ole jonkin aikaa koskemista. Olo on aika lailla tyhjä...

 

369183.jpg