Kysyin muutama päivä sitten teiltä lukijoilta kuvan tekeleeni arvoitusta. Nyt paljastan sen, sillä se on valmis.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olen viime päivinä ommellut 10v. tyttärelleni tanssiaismekkoa koulun 110v. juhlaan. Tytär on itse suunnitellut mekon mallin, ja hänen ehdoton toiveensa on ollut saada hameosaan tylliä (ja sen pitää näkyä helman alta), keskisormeen hihasta tuleva lenkki ja malli on oltava kuten piirretyissä prinsessa-elokuvissa ja kuten balettipuku. Koulu asetti tarkan ehdon, että tyttöjen mekot saa ulottua vain polviin, kaipa tämä muuten olisi iltapukumallia oikeiden prinsessojen tapaan. Piirreltiin tytön kanssa muutamia malleja, ja siitä mekon kaavojen suunnitteleminen alkoi. Tämä puku on täysin omaa malliani.

 

264010.jpg

 

Puvun yläosa on hieman kimaltelevaa, aika joustamatonta trikoota. Syy siihen on tämä asetus ”balettipuku”. Trikoo-osa on kiinni alaosassa, vaikka ehdottelin ensi alkuun erikseen hametta ja paitaa. Ei käynyt, vaan prinsessamekko oli saatava. Luulin tyttärelläni jo prinsessakauden menneen ohi, sillä mekkoja on pidetty niin harvakseltaan. Nyt hänen luokkansa esittää Kehruuvalssin koulussa, ja tytöille tulee mekot päälle.

 

264012.jpg

 

Meillä on ollut kiva projekti. Aluksi kyllä mietin, onkohan minusta täyttämään tytön suuria toiveita. Nyt tytär on onnensa kukkuroilla, ja huomenna on oltava mekko mukana viimeisissä harjoituksissa. Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen.

264011.jpg