Kesälomamatkamme jatkui Turkuun, ja minulla oli suuret odotukset käsityölöytöjen suhteen. Suuri pettymys oli, kun Singer-liike olikin suljettu pe ja la. Tein todellakin vain ikkunaostoksia runsaiden alejen kera... Eurokankaasta löysin 1 metrin kivaa ankkakangasta. Kankaat olivat lähes tulkoon samoja kuin kotikaupunkini saman ketjun kaupassa. Jättirätti-liikkeestä ostin kolme palaa kangasta ja kaksipuoleista liimaharsoa. En viitsinyt kauaa viipyä liikkeessä, koska perhe odotti pihassa autossa ja oli todella kuuma... Anttilasta löysin alekorista pussillisen lankaa. Turku on erittäin miellyttävä ja kaunis kaupunki ja tykkään siitä kovasti.

Turussa tapasimme mukavia eläinystäviä, tässä yksi uusi tuttavuus:

128697.jpg

Matkamme jatkui vanhaan Raumaan, ja menetin sydämeni totaalisesti sille. Menneisyys huokui joka solullaan siellä.

128701.jpg

Vanhan Rauman Jättiräteistä löysin kivoja kankaita mukaan viemiseksi sekä kauniista käsityöpuodista hahtuvalankaa, Pirtin villalanka. Yrittäjä oli tehnyt ihania huovutettuja hattuja, ja niiden innoittamana ostin 150g vyyhdin mukaani.

Viimeiset lomapäivät vietimme Vaasassa. Olen tykästynyt tähän kaupunkiin, ja nyt lomailimme siellä toisen kerran. Lapset pääsivät Vaasalandiaan, ja minä sain siellä ollessa virkattua yhden kesäpipon. Vaasastakin ostin alelankoja pussillisen. Siellä oli myös Eurokankaassa kivoja tilkkutyökankaita, joita lähti iso pussillinen mukaani. Tai lähti liikkeestä pois kädessäni, mutta unohtui Vaasan Seppälään. Eilen kotiin tullessani etsin isoa kangaspussiani, eikä se ollutkaan matkatavaroiden joukossa. Soittelukierros Vaasaan päätyi onneksi hyvin, ja ystävällinen myyjä lupasi laittaa sisäisessä postissa pussini kotiseudulleni. Matkan huipennus oli Loftetissa ollut Minun Vaasani -tilkkutyönäyttely. Hurmaannuin esillä oleviin taideteoksiin ja paikan kauneuteen.

Kotimatkalla poikkesimme Paletissa Kyyjärvellä ja sain halvalla Marimekon myymälästä farkku- ja puuvillakangasta. Tässä osa matkatuliaisista:

128704.jpg

128705.jpg

Vaasassa ollessani opettelin erilaisia virkkausmalleja omasta päästäni. Eli virkkasin ja purin toistuvasti. Kunnes opin jonkinlaisen koossapysyvän silmukkasarjan, ja sitä sitten virkkasinkin noin neljän tunnin kotimatkan ajan autossa. Jospa saisin jonkinlaisen huivin aikaisekseni...

Kesälomareissumme oli ihana ja sulassa sovussa saimme kiertää uusia kaupunkeja ja ihastella Suomen kauneutta.

Kiitokset kaikille vinkeistä matkamme ostoskohteiden suhteen!!!!

128708.jpg