Katsaus vuoden 2009 käsityösatoon. Ompelukset jäivät vähiin, vain kolme kassia, pari pussukkaa, kaitaliina ja ponin varusteiden huoltoa tuli ommeltua pakollisten housunlahkeiden ym. lyhentämisen lisäksi. Tämä on harvinaista, sillä lähes 15 vuoden ajan nimenomaa ompelu on ollut minulle tärkeää. Nyt sen sijaan on tullut neulottua paljon villasukkia, vielä enemmän kuin vuonna 2008. Koska tykkään ohuista sukkalangoista, niin kilomäärä ei langoissa nouse kovin korkealle, mutta töiden määrä yllätti minutkin. 88 neuletta tuli valmiiksi, ja keskeneräisiä ei lasketa, vaikka niitäkin on muutamia isompia töitä. Vasen käteni ei kestä esim. isojen huivien neulomista juuri lainkaan, ja niin esim. Kevätpäiväntasaushuivi on edelleen vaiheessa. Tuosta valmiiden töiden määrästä noin 4/5 meni lahjoiksi tai muille ihmisille. Ehkä pitäisi opetella enemmän tekemään itselle ja omalle perheelle.

Saldo vuonna 2009 neuleiden osalta:

72 paria villasukkia, joista on ohuita (420m/100g) 20 paria, "Nalle ja Maija"-vahvuuksia 26 paria, "Seiska Veikka ja Janne" -paksuuksia 14 paria ja lasten sukkia 12 paria eri vahvuuksina.

16 paria lapasia ja kämmekkäitä, ja lapasista suurin osa kirjoneuletta

4 hahtuvahousut, 1 pipo, 1 huivi.

Yhteensä 88 neuletta ja langankulutus on 7094g.

Tuolla kilomäärällä olen saanut ostaa siis 70 kpl 100g painoisia lankakeriä, töiden määrän perusteella 88 kpl.... Kuten edellisenäkin vuonna. Katsotaan mitä tämä käsityövuosi tuo tullessaan, minulla ei ole mitään muita suunnitelmia kuin että harrastus tekee minut onnelliseksi ja pysyn terveenä. Määrä ei ole tärkeintä, vaan mielen tyytyväisyys.

Vuoden 2010 ensimmäiset sukat valmistuivat eilen. Tytär käyttää yhtä paljon villasukkia kuin minäkin, ja koulun lattioilla ne likaantuvat helposti. Lisäsukat ovat aina tarpeen. Tällä erää ohuet ja raidalliset tytön oman valinnan perusteella. Mukava lanka neuloa.

Rellanan Flotte Socke San Diego, 46g. Koko 34/35. Puikot nro 2,5 Knit Pro. Silmukoita 58.