Olen kantanut virkkauksiani ja lankakerääni vaikka minkälaisessa kassissa ja pussissa uimarannalla, mökillä ym., ja aina tuskailen kun lankakerä putoaa jatkuvasti maahan ja saan kerätä siitä roskia pois. Etenkin mohairit keräävät jokaisen havunneulasen ja murusen mukaansa. Kotona käsityökori on toiminut hyvin, ja lankakeräkin on kohtuullisesti pysynyt vauhdissa mukana.

Eilen nukkumaan mennessä sain ajatuksen lankapussukan tekemisestä, ja tänään sen toteutin. Valitsin USA:n tilkkutyökankaistani mieleisen ja leikkasin sen suorakaiteen muotoiseksi. Sitten leikkasin Reimatecin ulkoilupukukankaasta vastaavan pussukan (minulla sattui olemaan tuota Reiman kangasta torimyyjältä ostettuna 2€/metri iso läjä, siksi se sisäpussiksi). Ompelin nämä molemmat pussukan mallisiksi. Tässä vaiheessa päätin lisätä sisäpussukkaan toisen "seinän", jotta sinne taskuun voisi laittaa joko toisen lankakerän tai vaikka tarvikkeita ja ohjeita. Pussukat sisäkkäin, ja käännökset yläreunaan. Tässä vaiheessa keskimmäisestä sisäkankaasta piti leikata n. 10cm pois, jotta pussukan reunan käännökset tulivat siististi eikä sisus ruttaantunut. Tämän jälkeen tein nauhalle kujan ja ompelin sen koristeompeleella. Laitoin itsetehdystä kanttinauhasta nauhan, mutta luulen nyörin toimivan paremmin tässä tarkoituksessa. Seuraavaan pussukkaan voisin laittaa nyöriin stopparit helpottamaan kiristämistä. Hahtuvakiekolle olisi isompi pussukka kokeilemisen arvoinen, että toimiiko samanlailla.

Nyt on lankapussukassa liukas vuori, ja lanka pyörii kuin unelma pussissa, mutta ei pääse putoamaan pois. Pussukka saa pudota maahan, sillä sen voi tarvittaessa pestä. Eikä taida haitata, vaikka jäisi vesisateeseen vedenpitävän vuorin takia... Jos langoille ei enää pussukkaa tarvita, niin käyttötarkoituksia löytyy mm. uimahallipussiksi.

Täytyy sanoa, että ompelukoneen "kohtaaminen" noin kuukauden tauon jälkeen oli ihanaa!!! Ihan kuin olisin tavannut vanhan ja rakkaan ystävän, jonka tunnen vuosien takaa. Melkein piti halata ompelukonetta, kun niin tuntui hyvältä :)

144964.jpg

144966.jpg

Pussukka sisältä; mustan värin takia kaksiosaisuus ei oikein erotu. Keskiseinämä on se, jossa on merkkini.

144968.jpg

144970.jpg

Posti toi Lankalinjalta ostamani bambuiset virkkuukoukut sekä Huuto.netistä ostamani kirjat. Molemmat kirjat näyttävät ensisilmäykseltä mielenkiintoisilta. Postilootasta löytyi myös pari pakettikorttia...