Joulupukin apulaisena oli mukava olla. Nyt on hieman haikea olo, kun joulu on vietetty. Aina aika tuntuu loppuvan kesken, eikä kaikkia haluamiaan tekemisiään ehdi neuloa tai ommella joulunaluskiireessä. Jokaista kummilasta, ystävää ja lähimmäistä olisi niin ihana muistaa pienellä lahjalla. Kaikki eivät kuitenkaan arvosta itse tehtyjä lahjoja, ja sitä olenkin miettinyt, mitä tahdon välittää lahjan antamisella. Rajallisen ajan vuoksi en neulonut kaikille viime vuonna käsintehdyn lahjan saajalle nyt, vaikka lahjaa arvostaisivatkin (kummilapsia minulla ja miehelläni on yhdessä tai erikseen yhteensä yhdeksän).

 

Täna vuonna vein kahdelle teini-ikäiselle nuorelle kummilapsellemme lahjat suoraan heille itselleen. Lämmin halaus ja jouluntoivotukset puolin ja toisin tekivät minut todella onnelliseksi. Heidän kiitoksensa oli aito, välittämättä siitä mitä löytävät lahjapussistaan.

 

Osan neulomistani joululahjalapasista jo esittelinkin aikaisemmissa päivityksissä, ja tässä loput salaisuudet.

 

1160481.jpg

Teini-ikäiset kummitytöt saivat neulomani Lumisade-lapaset, ompelemani "kissapipot" trikoovuorilla ja suklaata.

 

1160509.jpg

Hyvälle ja tärkeälle ystävälleni ompelin vuoritetut laukun ja pipon. Kangas on pörröistä, teddymaista turkista. Puput aika suloisia.

 

1160558.jpg

Ompelin tilkkukortteja ystävieni lahjapaketteihin. Valitettavasti unohdin kuvata valmiit kortit. Tässä keskeneräisistä kuva. Koristelin killtävällä langalla paneelikuvien ympäristöt ja tikkasin kankaan yhteen tukevan kovikekankaan kanssa (ns.lippalakkitukikangas), leikkasin ne irti ja tikkasin tiheällä sik-sakilla reunat. Tämä oli mukavaa puuhaa, ja mietin että näin voisin joku vuosi tehdä kaikki lähetettävät kortit.

 

Nyt olen neulomassa ohuesta sukkalangasta sukkia. Mukavaa puuhaa! Mietin tänään, pitäisikö tehdä "lahjalaatikko", jonne neuloisi ja ompelisi pieniä lahjoja, joita sitten voisi antaa ystäville ja läheisille tarpeen tullen muistamiseksi. Olen jostakin blogista lukenut tälläisestä lahjalaatikosta, ja se tuntuu kivalta ajatukselta. Sinnehän voisi pikkuhiljaa vuoden varrella tehdä joululahjojakin, niin välttyisi ensi vuoden kiireeltä. Nyt on sellainen olo, että paineita vastavalmistuvista tuotoksista ei ole, joten puikot saavat suihkia ihan mitä mieleen tulee.