Voi tätä syksyä - tälläiseksi en tätä toivonut. Huolta on aiheuttanut niin auton, pesukoneen kuin kädenkin rikkoutuminen. Kaksi edellistä on korjattu, mutta käden tulehdus on vaivannut nyt pari viikkoa. Hermot ovat kireällä, kun kädentekijä ei pystykään tekemään juuri mitään. Töissä tuli liikaa rasitusta vasemmalle kädelle, ja nyt sitä lepuutetaan. Samanlainen vaiva oli minulla kevät-talvella 2007, ja sen parantuminen kesti kauan. Ehkä saman pelon takia nyt hermostuttaa.

Lopultakin sain kuvattua ja punnittua valmistuneet käsityöt; Lapaskuuhun nämä eivät pääse, mutta tykkään kovasti palmikkoisista lapasista. Lapaset ovat valmistuneet lokakuussa, kämmekkäät ja sukat marraskuun alussa.

Työkaveri pyysi kämmekkäitä itselleen nähnyään omani, ja ennen kuin ehdin edes luvata neulovani ne hänelle, oli langat tuotu jo minulle... Kieltämättä outoa oli neuloa Rose Mohairista kädenlämmittimiä... Puikot nro 4 bambut ja jonkinsortin pitsimallia. Paino 26g + yksi harjoituskämmekäs ennen sitä n. 13g.

Pikku ystävä pyysi 6v. lahjaksi sukkia, ja tokihan ne hänelle mieluusti neuloin.  Puikot nro 3,5. Koko n. 30. Paino 75g. Lahjansaaja veti sukat jalkaansa, ja totesi ihanasti silmiin katsoen, että sopivat ovat ja poika vaikutti tyytyväiseltä.

Palmikkolapaset Novitan Talvi 2010 malli 61 mukaan. Malli on tehty Nallesta lapsen käteen, mutta samalla silmukkamäärällä langan vaihtamisella Seitsemään Veljekseen tuli naisen käteen sopivat lapaset, menekki 75g. Puikot nro 3,5.

Seiska Veikka kevään turkoosi väri. Malli Novitan Extra 2007 palmikkomalli, silmukoita 44. Naisen koko, langanmenekki 76g. Puikot nro 3,5.

Pitkään etsimäni vaaleanpunainen Seiska Veikka löytyi Novitan Neulomon kautta, mistä olen tosi iloinen. Palmikkomalli on otettu Ulla-neuleen Satukynsikkäiden mallista. Silmukoita 44, naisen käteen sopiva. Puikot nro 3,5 ja menekki 75g.

Tälläistä tällä kertaa. Kynttilät palavat päivittäin, ja piristävät oloa. Kovasti olisi välillä jo jouluinen olokin ja tekisi mieli touhuta pukin apulaisena, mutta pitää nyt odotella ja parannella kättä rauhassa.